用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到根德寄出既信呀????
樓主: WeWeWahWah
go

有無人收到根德寄出既信呀???? [複製鏈接]

Re: 有無人收到根德寄出既信呀????

我都考慮這個問題﹐因我不想小朋友在k2時轉下午班(根德園k2全是下午班)﹐我個仔現在每天十二點就要睡覺到下午四點﹐不知到時會不會不需要睡了。york應該都可取吧﹐但始終kv名氣大點﹐教學方面是不是好好多呢?

我都係﹐已經幾個晚上沒睡好了﹐睡著了都是發入不到kv的夢﹐好緊張。今日我根本不夠膽在家等信﹐一早帶我個仔入長洲玩﹐逃避到晚上七點先返屋企。初初見到沒信來﹐還沒那麼失望﹐但上來見到好多小朋友已經收了﹐即刻喊到停唔到﹐好失望﹐更緊張了。剛剛想通﹐不如去york算了﹐心理壓力實在太大了﹐就來崩潰了。

我見到大家的留言﹐即可抱住我個仔喊﹐我個仔見到我喊﹐就一路打我(以前沒打過我)﹐一路自己喊﹐我想bb沒見過媽媽這個樣子﹐是嚇親了﹐好難過﹐但忍唔到。
OO記 寫道:
[quote]
秉洋媽媽 寫道:
我都係﹐已經幾個晚上沒睡好了﹐睡著了都是發入不到kv的夢﹐好緊張。今日我根本不夠膽在家等信﹐一早帶我個仔入長洲玩﹐逃避到晚上七點先返屋企。初初見到沒信來﹐還沒那麼失望﹐但上來見到好多小朋友已經收了﹐即刻喊到停唔到﹐好失望﹐更緊張了。剛剛想通﹐不如去york算了﹐心理壓力實在太大了﹐就來崩潰了。

你估你個仔感唔感受到你壓力嫁? :cry:

我女12NOV interview 都係 23 NOV 收信 PM KENT RD[/quote]

我有個仔:
好多謝你﹐自己沒收到信﹐都這麼好心安慰我﹐也祝福你幫仔仔找到間滿意的學校。
秉洋媽媽,

其實我都好明白, 做父母的都好希望bb可以入到一些好學校, 當希望落空時, 難免會有情緒, 但只要記住發洩過後, 再收拾心情, 重新計劃, 其實明天都一樣可以很好的! 我收唔到kv信時, 我都好失望, 個心好似被石頭壓住咁, 再加上見到我d fd都收到信時, 我個心就好酸...

但在這刻我在反省及想通了, 其實我選kv都是因為它名氣大, 但名氣大是否就等於一定適合我的bb呢? 既然kv不收我bb, 可能是他們都覺得我bb不適合他們的教學程度, 那麼勉強下去, 最後都可能是bb受苦呀! 所以我們不妨再放眼其它學校, 可能日後會有更多意想不到的收獲呢   

bb很善忘的, 明天陪他到公園瘋狂玩一趟吧! 希望你們都玩得開開心心啦! [/quote]

Marcus媽
thank you very much

i received the waiting list letter just now
‹ 上一主題|下一主題