用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人已收到kv入學信
樓主: stepanie
go

有沒有人已收到kv入學信 [複製鏈接]

Re: 有沒有人已收到kv入學信

哎! 宜家做父母真係困難, 你地都好呀,只係擔心收唔收都有希望,我個仔就全完冇希望啦, 佢果日唔知做乜 一入到課見到個interviewer就扭計,唔肯行過去,仲瞓咗係個地到,不停咸好似顛咗咁,所以佢乜都冇考過就走咗啦..... 當我同佢出咗個門口佢就正常番晒! 而我就好失望,真係好down      ! 佢之前in咗咁多間都唔係咁,只係有小小扭但從來都唔會咸架, 我真係估唔到會咁架!雖然其他人安慰我話可能係亞仔想自己簡學校呢,到而都成個星期我仲係好唔開心呀! 

好多謝你地呀!個心真係好咗無咁嗡...!可能係因為無乜人可以講啦,屋企人會覺得我之前做得太多,太過份,太過緊張....! 因為我之前比咗好多course 佢上, 仲請多咗個媬姆嚟日日同佢用唔同語言玩,都係希望佢interveiw會好d, 但而家佢in 成咁,個個都話我晒錢....仲同我姪女比,佢乜都冇做過都可以入到kv....好似我自己攞嚟咁! 所以先會咁唔開心啫!好多謝各位比我"呻"吓!!  

Hi  lulucns,chingchingb.ma,

你好嗎?我知到仔仔都係入唔到kv or sc, 但係我好希望你地既小朋友可以入到啦!

GOOD LUCK   

lulucns,

佢係sc 既表現都唔係好好,只係叫做考咗,同冇咸咁囉, 所以我先會咁唔開心! 我仲同佢報咗創價,劍嗚同浸會,而yrok,都收咗佢但係我冇簡, 而哩四間都係我好鍾意學校(各有各既優點)既其實只要其中一間收我已經好滿足!
而家只係耀中交咗留位,如果冇學校收佢就讀耀中囉.  

lulucns,

查實耀中我都係諗緊, 佢學費半日唔洗$5000,全日就未到10,000.
但係我就唔係咁鍾意,因為佢地既雖然話可以升讀番全統小學但係我就怕佢會追唔上,所以我有點擔心! 返而佢爸爸就好鍾意e間學校想佢直升小學同中學唔洗煩, 佢話e+d小學生讀書太辛苦,政府既政策又成日改佢唔想仔仔咁辛苦,所以佢唔想小朋友讀全統學校.  
但係我想佢先完成幼稚園之後再讀國際學校,  :cry: 希望佢可以好運啦!咁佢爸爸都冇嘢講啦! 
我都好想好想我地既小朋友做到同學仔架! 

lulucns,

正因為咁!所以我先希望佢可以係全統學校完成幼稚園先,打好d語文基礎先讀國際學校囉!  

lulucna,

你個公仔好得意呀,點整架? (仲有隻雞雞都好得意呀)

lulucns,

唔好咁啦! 其實我都唔係富有人,不過我地真係唔想小朋友讀得咁辛苦,所以我地先會諗住比佢國際學校!
其實我都聽好多人講國際學校太放緃d學生會令到佢地好易學壞(所以我先會想佢讀完統幼稚園),但係其實無論咩學校都實有d好,有d唔好! 最重要都係自己同佢溝通多d,始終父母既管教最緊要!

lulucns,

好! 等我試吓先!我見到好多時dmami,放d好靚既公仔,我覺得佢地好叻架!!!!    
‹ 上一主題|下一主題