用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat同又一村你地會選邊間?
go

St Cat同又一村你地會選邊間? [複製鏈接]

St Cat同又一村你地會選邊間?

如果St Cat同又一村兩間都收,你地會選邊間?以教學成績(尤其英文)嚟講好似St Cat好D,但以環境及設備又好似又一村好D。有無家長或過來人可以比D意見,唔該   

Re: St Cat同又一村你地會選邊間?

Of course no need to think... St Catherine.

St Cat la....
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

of course SC

SC

Candy_Leung,

我都覺得又一村環境好些, 但St. Cat英文好些, 所以難選擇, 又一村收我女全日, 你有無交又一村留位費($1150), 我無交到, 因星期五去 in St. Cat, 但老師話12月底才有信寄出, 如果唔收, 番去又一村唔知得唔得呢?
[quote]
Candy_Leung 寫道:
如果St Cat同又一村兩間都收,你地會選邊間?以教學成績(尤其英文)

St Cat同又一村 are in different level!One is "school choose you or not "....the other is " you choose it or not"

HTM3800,
我都係咁諗咁樣先至煩惱(其實St.Cat可能唔收 )又一村就收了我女上午班,上星期六我已交了留位費$660,因為又一村收生信叫我星期六交,點解要妳星期五交嘅?其實妳可以係inSt.Cat前後交錢。
之後咁耐(12月底)我都唔知會唔會收返 因我見有啲媽咪都幾鍾意又一村 我諗妳到時真係要打電話去問問

Dream Worker,
我想問問佢哋level相差幾遠(大約)?如果由1至5(1係最好);咁St.Cat level幾?而又一村level又幾多呢?Thanks!

其實我交了祟真$550, 又收到又一村信叫我最遲星期六交$1150, 但星期五in St.Cat 後見佢都答得OK, 所以想等結果, 如果交埋又一村($550+$1150)太貴, 你共 in 幾多間呢?

HTM3008

我共報了11間,現在in咗9間,有6間confirm收,KV,劍嗚及St Cat剛剛in完,所以仲要等通知。另有3間未in。

妳報了邊間祟真?總共報咗幾多間?

我報了5間, in 晒啦, 祟真. 約克. 又一村. 啟思小學附屬幼稚園(牛津道). St Cat, 祟真. 約克. 又一村都收, 另外兩間等通知, 祟真係大埔道果間, 我只比

of course SC la.

我都有報St. Cat但我反而擔心太自由小朋友難教, 我估你要衡量小朋友的性格是否合適, 至於英文其實可以在上其他課程, 我不會期望幼稚園教好多英文, 反正我會讀phonic

St Cat
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

rianema 寫道:
St Cat

I will choose YYC, as I like their campus more than St Cat and there are not so many kids in a classroom, as a result the teacher will more easy to take care each of kids.

Although the level is St Cat higher, but I think my kid will be more happy in YYC

HTM3008,
我只係比咗又一村留位費咋,因為其他in完之後又無特別鍾意,所以無比其他,使咗好少錢啫
當初報咁多間因為自己唔識(第一次做媽媽)好驚,第二;係可以睇吓每一間學校環境?設備?老師nice 定cool?洗手間清唔清潔?
如果唔係咁我又點知又一村呢間學校可以呢(係我心目中 )因為之前自己無聽過又一村、朋友都唔識、網上又少講。
我最想入St.Cat....所以有啲難諗
咁妳呢?最想入邊間?

ChioMaMa,
我都係咁諗,驚係學校太自由返屋企唔聽話,因為我個小朋友好活躍坐唔定,但佢學嘢好快,又想比佢返傳统學校等佢專注讀書。(St.Cat活動教學;根德園傳统教學)所以都唔知點好?因為我都唔知我個小朋友邊樣教學適合佢性格?
係呢?妳個小朋友文靜定活躍?妳最鍾意邊間幼稚園?

St Cat  
‹ 上一主題|下一主題