用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日去荃浸in成點呀?
go

今日去荃浸in成點呀? [複製鏈接]

今日去荃浸in成點呀?

仔仔今日超活躍,聽故仔個part聽唔夠2分鐘就起身攞玩具玩,完全坐唔定。不過,大家都盡了力,都係一個寶贵的經驗。

Re: 今日去荃浸in成點呀?

都係陪跑囉, 我個仔平時鬼咁多野講, 今日就超靜, 可能係有d唔舒服食左藥水. 得唔得都冇所謂啦, 都盡左力.
我覺得佢地會每組選一個.
:wave:

如果小朋友呢段期間病咗就很煩,in唔到不特止,就算in到都功力大減。所以各位要好好保重自已同BB呀。

我小朋友in果時係到哭.... 因為佢想玩車車,但係都未開始,我in果時得3個小朋友...好少,last team....又唔肯走..要坐係到玩車車,唔比佢又哭....一定唔ok, 傷心死我, 如果冇車車 佢一定事,我之前in果d學校都ok, 今次真係比d車仔玩死我,我重希望ok...我真係好傷心呀   

我個女今日都in左不過表現都係一般,

我大仔都in完荃浸,因為我請唔到假,由爸爸陪,所以知道o既都係爸爸講番我知...

話說入到去,呀諾全程都肯坐定定等叫名,冇話周圍走,到講故事時間,佢就反應一般,(因為佢in 下午1:30,正值平日午睡時間),但就肯坐定定,老師問佢:"你鍾唔鍾意飲汽水呀?"...我地兩公婆從來都唔俾佢飲汽水,佢都未飲過唔知汽水係乜,所以唔係好識答,爸爸唯有補鑊:"佢未飲過呢d junk food傢,所以唔會識答你,唔好意思..."後來到自由活動時間,咁o岩有佢心愛o既thomas玩,咁佢就開始開心d,老師問佢d問題如叫咩野名、邊個陪你o黎、細佬叫咩野名等,佢都答到,到最後拎禮物時間,個衰仔唔知真係咁有禮貌定係累到吽左,冇跟其他小朋友一齊爭,最後先行去拎,咁其中有個主任就同我老公講:"丫,其實我都留意到佢好乖好文靜,頭先一開場見你同佢坐埋一邊,佢都肯靜靜地同你傾偈冇周圍走喎..."BTW,我反而有d擔心個仔表現得太靜,佢地會唔多鍾意,始終呢所係活動教學o既學校,可能佢地會鍾意d小朋友好活潑,太文靜又怕佢一舊飯.....唉,總之,睇天啦~

今日去in埋聖母仲出奇,個老師只係問左爸爸幾樣野就話ok走得,可能都係唔得o既多喇。
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

聽我親戚講..聖母會收已洗禮既小朋友..可能見你無洗禮,所以無問咁多..

可能係咁啦,所以我都冇乜信心,而家都係睇緊士德&荃浸有咩結果。

Bbee04 寫道:
聽我親戚講..聖母會收已洗禮既小朋友..可能見你無洗禮,所以無問咁多..
§ 吾家三寶 §

我個女表現都一般, 都係夠跑. 但佢地有冇分大仔及細仔??? 我個組有個大少少的小朋友, 佢表現真係好d, 講故事時間有問有答.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

我都係陪跑架!!囡囡唔肯聽故事,又唔理老師

其實佢地幾時先完晒成個interview呀?係咪七日後通知賽果?
§ 吾家三寶 §

荃浸只係在昨日有interview, 一日咁大把...

7日左右收到信,厚嘅就惦哂,薄嘅就嗱嗱臨in多幾間,不過有好多都截止報名喇。Good Luck

雖然言之尚早,如果假設你o既囝囝/囡囡考得以下賽果,大家會點排次序呢?

1. 聖母 (上午班)
2. 荃浸 (上午班)
3. 荃浸 (下午班)
4. 荊冕堂士德 (上午班)
5. 荊冕堂士德 (下午班)
§ 吾家三寶 §

23451,hahaha

4,5,2,3,1

me too, 2-3-4-5-1,  Ha....Ha....Ha.......... wave:
kwmak118 寫道:
23451,hahaha

我個仔都有in 荃浸,但他感冒吃了藥,平時愛說話的他,於interview時不作一聲。所以interview時最好唔好病,但冇法控制的。
:cry:

same as yours.  my daughter cannot sit over 1 minute and ran to play other toys when the teacher telling story.

kwmak118 寫道:
仔仔今日超活躍,聽故仔個part聽唔夠2分鐘就起身攞玩具玩,完全坐唔定。不過,大家都盡了力,都係一個寶贵的經驗。

tsznok 寫道:

今日去in埋聖母仲出奇,個老師只係問左爸爸幾樣野就話ok走得,可能都係唔得o既多喇。

tsznok,
你咁快in 左聖母呀? 我以為個個都係同一日in 既添, 我in 11號呀...但我都唔係天主教徒, 即係無乜希望啦... :-|
‹ 上一主題|下一主題