用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)
樓主: mabel_leung
go

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2) [複製鏈接]

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)

HaangChai ,

係 st. cat 新生面試日,即係上年我o地呢班媽媽好"藤"o個日呀!唉!咁又一年啦!

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2)

HaangChai 寫道:
Hi, Reb619,

我很'背', 請問係咩假期?

k1 interview

小熊媽咪 寫道:
應該係藥水樽掛!   Charlotte話有d小朋友無拎藥水樽, ms.cheung叫他們明天拎番學校wor.

仲有圖書.  Charlotte話有d小朋友無圖書夾落手冊比ms.cheung, ms.cheung話明年要拎番學校.

Charlotte真係聰明, 表達得好好呀! 我個仔成日都唔知佢想講咩??

醒目開學勳章

我黎報到啦! 等我慢慢追返 part1 d 留言先.

Venuscheng 寫道:
係呀! 今日帶呀! 阿仔放學返來話明天要帶"醫生", 我真係唔知佢想帶咩? 醫生圖片?    醫生玩具?? 阿仔樣樣都話係, 我都唔知好唔好讓佢帶晒.

Hi Venuscheng,

Thanks.不過我呢個烏龍亞媽已經miss咗喇    。唔得,星期四一定要記得帶牙刷先得。

talie,

呢排工作點呀?仲有無係糞堆度呀?oct 29無見到你喎!

talie 寫道:
我黎報到啦! 等我慢慢追返 part1 d 留言先.

[quote]
小熊媽咪 寫道:
應該係藥水樽掛!   Charlotte話有d小朋友無拎藥水樽, ms.cheung叫他們明天拎番學校wor.

仲有圖書.  Charlotte話有d小朋友無圖書夾落手冊比ms.cheung, ms.cheung話明年要拎番學校.

Charlotte真係聰明, 表達得好好呀! 我個仔成日都唔知佢想講咩?? [/quote]

係wor...係明天! :  :

呢個女係8掛囉...     

Jasminipan,

阿囡實在過份熱情,嚇親人真不好意思!

不過囡囡見到自己同班同學,好開心好興奮.
不斷跟我和她爸說:"Jasmine係我同學呀!"

Talie, 唔好意思, sat完左party先read到您話唔嚟既sms, 所以無代為轉達俾mmak聽添, sorry ai!

太嘈勒, 又要追囡又要相認又要食又要玩 您錯失一個精彩party吖!

唔緊要, xmas再一齊玩吖!

真係執輸,現在先發現新地盤...

[size=xx-large]

Talie

Venus今日放學返嚟話:Charlotte Chung 同 Angel 今日病病冇返學 ,Charlotte 係咪唔舒服   

Venuscheng,

真可惜又要再等下次了.

[quote]
fyeung 寫道:
RitaWW,

vhunghk已經post左D相出黎,快d check下!個個小朋友都好可愛,唔只我地好開心,連pizza hut D姐姐哥哥都爭住影相.

christmas party已經開左個新topic啦!係生日聚會.快D報名.

你地好快手呀! 重咁快定埋場地. 不過我打算聖誕會去CAMP(教會的) , 所以今次又無得參加了        [/quote]

入黎報到  

smallegg,

多謝你張貼紙

Hi, 各位mama,

我又來say hello !

好多謝各位mama俾左個big birthday suprise我同囝囝, 我再一次向各位致敬      

我個囡同我姪仔、姪女都好鍾意貼紙,我估其他小朋友都會鍾意,所以買嚟

Me 2, 我真係唔記得咗。
唯有聽日補返啦。

[quote]
BBWarmm 寫道:

之前karen8888都提左,而家再提一下,聽晚記住放牙刷入個書包,nov 2番學帶,蒑蒑話要放埋牙膏,都唔知真定假

fyeung
jelly coupon 小意思, 至緊要大家食得開心.
至於1225 我無乜提意, 只係好奇問下o者.

Yoki 果班 係明天(星期三) 帶牙刷.

AnnyMok,

This is our pleasure!! 最緊要Alex開心.

各位,

今天係十月三十一日(星期二),有冇小朋友冇著pe裝返學??

我先報到.   
‹ 上一主題|下一主題