用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C
樓主: pcanna1
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C

[size=small]1C ~ 1/12 功課

中 :
1. 補 EX.22
2. 談心集 (主題 : 我的玩具)
3. 環保書籤設計 (寫上一句環保標語或口號) 橙色紙

英   :
1. COPY BK 做 P.20-21
2. DICT P.37-38 + Pen Paper (6/Dec)

數 :
1. 補改 EX.20
2. 1上B 學習冊改P.7-8, 做P.10,12,13
3.  測驗改簽

視     :
1. 下週一交畫 (填色比賽)

其他   :
1. 通告 2006/118
2. 框框下的你、我、她 (繪畫比賽)

[size=small]1C ~ 4/12 功課

中 :
1. 作 (工) 九
2. 詞 (十四) 六個
3. 讀 (十四) 三次

英 : 
1. Corr + Sign Test Paper 2
2. 6/12 Dict P.37-38 + Pen Paper

數 : 
1. 評估 (三) 改正
2. 1上B學習冊做 P.14-15

[size=small]1C ~ 5/12 功課

中 :
1. 作 (十四) 改 (十三)
2. 用 " 玩具店"  和 " 買 " 造句

英 : 
1. DICT P.37-38 + PEN PAPER

數 : 
1. 書 P.59
2. 工 (十四) 改正

常 : 
1. 測改簽

[size=small]1C ~ 6/12 功課

中 :
1. 工 (七)
2. 用 " 我要 " 造句

英 : 
1.  PEN + Corr
2. GP P.25 + Corr

數 : 
1. 工 (十五)
2. 作改 P.17-18,  做 P.19-20

宗 : 
1. 工作紙 (十月~ 心事) 填色

[size=small]1C ~ 7/12 功課

中 :
1. 詞 (十五) 5個
2. 讀 P.95, 97 和 (十五) 課 各3次

英 : 
1. WB P.29-30 + CORR
2. WSU6 EX.1

數 : 
1. 簽貼速(四) (五)
2. 補 EX.21
3. 工 (十五) 改正
4. 書 P.63

其他 :
1. 7-13/Dec 上網做 I-CUBE

[size=small]1C ~ 8/12 功課

中 :
1. 抄 (十五)
2. 補做 (二十七 , 二十八)
3. 用 " 不肯、變成 "  造句

英 : 
1. DICT SIGN + CORR
2. GP P.27-28 + CORR
3. WS UNIT 6 EX.2

數 : 
1. 作改P.19-20,  做 P.21-22
2. 學習冊改P.10,12-15, 做P.17-19

常 :
1. 作3 (共4頁) 改2

其他:
1. 12-18/Dec 上網做 I-CUBE 比賽 (更改日期)
2. 下周一交圖畫

各位1C班媽咪:

你哋覺唔得1C班無"成長列車" 的功課?? 但為什麼1A班會有的??? 請問大家知唔知點解呢??????

[quote]
甘夫人 寫道:
各位1C班媽咪:

3)Unit 6 Ex (2)
英文是否還有以上一項
請問1C家長星期一交
的畫是什

[quote]
JenniferMM 寫道:
3)Unit 6 Ex (2)
英文是否還有以上一項
請問1C家長星期一交
的畫是什

[size=small]1C ~ 11/12 功課

中 :
1. 作工 (十)
2. 讀 (十四 ,十五) 3次
3. 用 " 太陽、海洋 "  造句

英 : 
1. WSU6 EX.3
2. Corr PENMANSHIP

數 : 
1. 評估四做 (1-14)
2. 補做 EX.22, 改 EX.21

其他:
1. 已派通告(冷衫)
2. 下周一交聖誕帽

WWKIU:

我很擔心我的囡囡, 因她二次測驗都不理想
我想問問你有沒有些心得教囡呢?

(我每天都和雅瑤一起做功課, 唔知是不是太照顧她, 使她太依賴我呢!)

ngyy123 寫道:
WWKIU:

(我每天都和雅瑤一起做功課, 唔知是不是太照顧她, 使她太依賴我呢!)

ngyy123 :

我都係每日和囡囡一起做功課, 她都很依賴我。
但係阿囡係學校又唔會依賴喎  
我都冇咩心得嫁~~ 我都唔係好識教佢   
有時仲激到我     
不過每個小朋友適應能力都唔同, 慢慢教啦  
或者同楊老師傾

~~ click here ~~
參考吓呢個媽咪既做法    
ngyy123 寫道:
WWKIU:

click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

[size=small]1C ~ 12/12 功課

中 :
1. 書 P.64
2. 作做(十五) , 改(十四)

英 : 
1. Task sheet 1
2. WB P.31-32 + Corr

數 : 
1. 作改 P.21-22, 做 P.29-30

常    :
1. 作4, 改3

其他:
1. 12-18/Dec 做 I-Cube 比賽
2. 標語創作
3. 讀普 (工)

請問"標語創作" 的主題是什麼?

甘夫人 寫道:
請問"標語創作" 的主題是什麼?

甘夫人 :

主題 " 保護環境 "

請問幾時交標語創作和填色比賽?

甘夫人 寫道:
請問幾時交標語創作和填色比賽?

甘夫人:

"標語創作" 和 "填色比賽" 都是下星期一交   

謝謝!!
‹ 上一主題|下一主題