用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C
樓主: pcanna1
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 -1C

[size=small]1C ~ 10/11 功課

中 : 
1. 下週五讀默 (九),詞 P.19 四個 (第二冊)
2. 做工作紙
3. 補 EX.17 改正
4. 抄 (九) 1 次
5. 28/11 測 (6-10課) 第一冊
6. 下週一交中文評估和工 (yellow file)
7. 下週中文書 P.17 (第二冊)  (看圖說話)

英 : 
1. WSU3 EX.1
2. WSU4 EX.2
3. SPELL TEXT BK 28 (LE)
4. DICT Sign + Corr

數 :
1. 書做 P.19-21
2. 評估三 (1-15)
3. 英數 (4.5)

各位1C班媽咪:

請問知唔知 - 電腦 : 聖誕海報設計 (A4) 幾時交呢?

甘夫人 :

我聽囡囡講話下星期, 不過要問

[size=small]1C ~ 13/11 功課

中 :
1. 中默改簽
2. 書P.20-22
3. 讀書認字(十一課)

英 :
1. WB P.22-24 + Corr
2. Task Sheet 1

數 :
1. 英數 EX.6

我囡囡本手冊都係寫下星期交

甘夫人 寫道:
各位1C班媽咪:

請問知唔知 - 電腦 : 聖誕海報設計 (A4) 幾時交呢?

囡囡今日問過麥老師, 老師話這個星期四交 (16/Nov)
電腦 : 聖誕海報設計 (A4)

wwkiu:

Thank you!

你囡囡真係好叻呀!!

[size=small]1C ~ 14/11 功課

中 :
1. 詞 (十一課) 5個
2. 書P.31-33
3. 已派紫 file 及 (工) 溫習

英 :
1. GP P.17-18 + Corr
2. Corr WSU3 EX.1-3

數 :
1. 書做 P.27
2. 作做 P.6-9, 改 P.4-5

常 :
1. 明交科探工作紙

[size=small]1C ~ 15/11 功課

中 :
1. 作 十一, 改九
2. 讀 第十課 (3 次)

英 :
1. Pen U5 + Corr
2. WB P.25-26 + Corr
3. Dict P.36 + Pen Paper (22/Nov)

數 :
1. 補 EX.15-16
2. 英數 (4、5) 改正

常 :
1. 作1 (第 2 冊)

宗 :
1) 改第十課 , 做 P.14

其他 :
1) 普讀 (五) 3 次

[size=small]1C ~ 16/11 功課

中 :
1. 預默簽改
2. 補 EX. 18-19
3. 明中默 (九) + 詞 P.19

英 :
1. GP P.19-20 + Corr
2. Task 2
3. Text Unit 1-5

數 :
1. 作改 P.6-9, 做 P.10-11
2. 英數 (6) 改正

wwkiu:

我等緊你!, 你今天咁耐都唔上來

[size=small]1C ~ 17/11 功課

今曰遲

`首先多謝你每日為我地將d功課load 上來 , 辛苦晒 想請問今日功課中文ge抄和默是十 or 十一呢, 我囡都係寫十一, 但係佢地第十課都未默.定係我記錯  

allytoto:

你個囡囡寫對的,下個星期五背默第十一課,今日中抄都係第十一課。

allytoto :

唔使客氣    我都驚囡囡抄錯功課 ~~
中文默和抄都係十一, 唔知點解唔使默第十課呢

allytoto 寫道:
`首先多謝你每日為我地將d功課load 上來 , 辛苦晒 想請問今日功課中文ge抄和默是十 or 十一呢, 我囡都係寫十一, 但係佢地第十課都未默.定係我記錯  

[size=small]1C ~ 20/11 功課

中 :
1. 中默改簽
2. 作工 (八)

英 :
1. GP P.21-22 + Corr
2. WSU5 EX.2

數 :
1. 作改P.10-11 做P.12-13
2. 補做EX.18
3. 已派回英數 (6) 放入白色 FILE

其他:
1. 打針同意書+針咭
2. 簽閱通告第116號 (有關:親子遊戲日)

視 : 下週一 (27/Nov) 交圖畫

[size=small]1C ~ 21/11 功課

中 :
1. 詞 (十二)
2. 書做P.37-38

英 :
1. GP P.23-24 + Corr
2. Correction Pen Book
3. Dict P.36 + Penmanship (6句句子)

數 :
1. 工 (十二)
2. 補EX.15-16 改正

[size=small]1C ~ 22/11 功課

中 :
1. 作做 (十二) 改 (十一)
2. 讀 (十一) (十三) 3 次

英 :
1. Corr WSU5 EX.1-2 做 WSU5 EX.3
2. WB P.28 + Corr

數 :
1. 英數 (7)
2. 作改P.12-13
3. 補EX.18 改正

常     :
1. 明帶回常作 (1 冊)

宗     :
1. 作改P.14 做P.15

其他  :
1. 普讀 P.17-20

wwkiu :

Thank you......     

pcanna1 :

You're wellcome    

pcanna1 寫道:
wwkiu :

Thank you......     
‹ 上一主題|下一主題