用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 香港浸會大學附屬學校王錦輝中學
go

香港浸會大學附屬學校王錦輝中學 [複製鏈接]

香港浸會大學附屬學校王錦輝中學

請問有無bk會員的小朋友或認識小朋友剛入讀這間中學的,有甚麼評價. 謝謝!   

Re: 香港浸會大學附屬學校王錦輝中學

我都有興趣知呀.

唔該知道的人透露下啦.

簽名被屏蔽

早前此校已收了我的孩子,但我沒有去註冊,最後得知
中學部在4/9先去迎生宿營3日,然後才正式上課.

Flyer66
謝謝您的回覆.
請問你小朋友為何沒有去註冊呢?
那你小朋友面試時問了甚麼問題呢?
如你不介意的話,可否告訴你小朋友小學成績如何?

多謝幫忙   

Hi Homama,

因到開學前我都無法找到校車,因我住得好遠,阿仔好怕早起床要5:30am;後來有心儀我學校收了他,所以就沒有去註冊啦!面試:中英數筆試,面談日常對答及朗讀一篇英文.
全級180人考30.

不用客氣!大家分享下啦!

flyer66,
謝謝回覆.亦恭喜你小朋友能順利入讀心儀學校.再請問中英數筆試的程度深嗎 ??與中一分班試相比

對呀!與學校距離都係一大考慮. 記得小女在大埔讀幼兒園時,修女話有家長叫佢幫手寫推薦信到跑馬地聖保羅(同會),修女話除非家長搬過跑馬地住,否則一定不會寫.

Homama,

聽阿仔講一般啦!六年班下學期的內容左右,不過要叫孩子留意朗讀英文文章時,注意發音,考核的老師比較留意這點!是否明年升中一啊? 培僑應該好少少wo.

Hello, Flyer66,

咁最後你選擇左邊一間心儀既直資學校呀? 是否培僑?
‹ 上一主題|下一主題