用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

Mrs. yellow,

君只返少一星期, 其他返齊, 點解會無嘅 ?  

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

5知係咪今星期返少兩日, 親子閱讀本書又無, dvd又無…. :evil:

mimi姐, 去啦 !  

mamamui,

Only Mon & Tuesday ...

我今天打電話去問, 放學返來就有DVD及書啦 ! 都幾efficient...

同阿囝睇完相及dvd, 原來他都識分幼仁及低仁班的朋友仔, 還講到好多新同學的名, 這個吳xx, 那個是黃xx, 她是楊xx, 只不過平時5答我咋...

Mamamui,

你囡囡好多鏡頭及相都好好笑容, 好投入, 而君仔就木無表情, 好似瞓5醒咁, 張張一樣.. :-|

低仁班同學仔,

今天是否有5個同學仔生日呀 ?

Vicky's mom,

I got the pic today too..Thanks. I don't think the pic was drawn by Adrian. It's so nice and tidy.. I've never seen Adrian to draw such a nice pic at home.

Did Vicky like it ?  

Mrs. Yellow, Vicky's mom,

係呀 ! 君都攜帶咗燈籠及月餅...

Somimi,

pls. check pm.

Vicky’s mom, Mrs. Yellow & Mamamui,

你小朋友有無經常唱 – 燒雞翼, 我鍾意食 ! 他話老師教噃..我會叫囝攜帶少許腸仔及魚蛋

全日班媽咪,

你們小朋友是否上足5日課外活動, 怕5怕他們好累, 5夠瞓呀?

Mamamui, VIcky's mom, Mrs. Yellow,

阿囝話明天還要攜帶月餅, 是否真ka?  

Mrs.Yellow,

星期五中秋各位有無得放早呀?--> 5駛返工!   

番工的mami 會5會去湊放學? --> 星期四都會接, 星期五可能啦!  

仁班媽咪星期六去5去生日會呢? --> 去不到了.....

仲有全日班21/10星期六個talk你地又會5會去?  --> 家有事情, 不去啦!  

Vicky's mom,

阿囝話Vicky攜帶了個hello kitty 騎着月亮的燈籠返學, 係5係呀 ?

朱maymay, mamamui,

咩5係返了全日後早瞓咗咩 ? 阿囝以前成11:00點瞓, 現在通常10:00左右就瞓咗啦 !

朱maymay,

可能他們是細仔係要比多少少時間的 ! 好似阿囝咁, 雖做功課及認字問題不大, 但就係衰細膽, 怕羞及欠主動, 我們努力加油吧 !

朱maymay, Mrs. Yellow,

原來21/10的講座, 我都可以去到, 請預埋我..

Mamamui,

今日我見到您囡囡, 她好cute, 好靚女噃, 一見那位老人家接她, 她就笑得好開心...

朱maymay,

我怕21/10都要自己去啦 ! 請你幫我留個位, 因我12:00放工要趕來..

Jennie,

什麼教材呀 ?

himbb,

oooo..ic..5記得tim.. thx..

大家中秋節快樂..   

Jade, Jennie,  Mamamui,

Pls. check pm..

Mrs. Yellow & Mamamui, Vicky's mom,

我想問新聞分享是否要企出來自己講ka? 君君擺

Mrs.Yellow ,

1015的生日會, 我們都應該去到..

新聞分享..唉! 唯有盡力啦 !Thanks..

Vicky'smom,

係呀 ! 他星期一已問我去旅行要攜帶什麼啦! 昨天他亦再提出, 所以我比了麵包及枱布給他...

那麼半日制咪一定有得優惠,但全日制剛剛多$12,咁優惠機會咪好微 ?還有全方位,是否當半日制 ?不知是否可受惠呢?

balltsang,

若$48,000咁就有機會啦!不過全方位5知當5當學費處理呢?真係要問下學校先。

明天 家”庭 ”華會見     (阿囝堅持話係家庭華會)  

一家三口,

請問祟小最後要幾時登記 ? 如登記了, 大抽獎是否就會放棄 ?
‹ 上一主題|下一主題