用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 名校女生短裙辣身舞姿撩人
go

名校女生短裙辣身舞姿撩人 [複製鏈接]

名校女生短裙辣身舞姿撩人

港 島 名 校 庇 理 羅 士 女 子 中 學 以 校 風 淳 樸 見 稱 , 學 生 除 了 公 開 試 成 績 優 異 , 原 來 也 非 常 玩 得 , 一 段 相 信 是 在 該 校 禮 堂 拍 攝 的 短 片 顯 示 , 十 多 名 女 生 身 穿 性 感 吊 帶 短 裙 在 禮 堂 表 演 歌 舞 片 《 如 果 . 愛 》 中 「 十 字 街 頭 」 的 群 舞 , 舞 姿 頗 為 撩 人 , 令 人 意 外 。

上 述 片 段 畫 頭 有 「 3H 」 及 「 by yung 」 字 眼 , 相 信 是 由 中 三 女 生 拍 攝 , 全 長 4 分 多 鐘 。 影 片 甫 開 始 , 10 多 名 女 生 在 昏 暗 燈 光 中 出 場 , 台 下 即 發 出 陣 陣 尖 叫 歡 呼 聲 , 音 樂 前 奏 響 起 時 , 觀 眾 情 緒 開 始 高 漲 , 當 舞 台 燈 光 亮 起 , 10 多 名 身 穿 黑 色 及 紫 色 吊 帶 短 裙 的 女 學 生 隨 音 樂 節 奏 緩 緩 起 舞 , 全 場 喝 采 聲 如 雷 。

網 友 好 評 : 令 男 生 噴 血

衣  性 感 的 女 生 學 足 電 影 中 的 挑 逗 性 舞 姿 , 在 寫 有 該 校 校 訓 「 登 高 見 博 」 的 校 徽 前 搖 曳 起 舞 , 令 場 面 顯 得 有 點 異 樣 , 但 無 損 觀 眾 興 致 , 當 出 現 兩 人 一 組 面 貼 面 身 貼 身 的 動 作 時 , 台 下 尖 叫 聲 更 瘋 狂 。 網 友 對 這 段 名 校 女 生 辣 身 舞 片 段 好 評 如 潮 , 甚 至 以 「 中 學 歌 唱 比 賽 令 男 生 噴 血 」 形 容 可 觀 之 處 。

不 過 有 女 生 認 為 校 內 表 演 不 應 太 出 位 , 在 該 校 學 生 討 論 區 上 , 有 女 生 指 同 學 參 加 校 內 舞 蹈 比 賽 的 衣  性 感 程 度 歷 年 罕 見 , 「 裙 子 太 短 太 透 了 吧 ? 」 又 說 旁 觀 者 為 她 們  一 把 汗 , 「 已 經 無 咩 布 了 , 仲 要 除 ? 這 樣 的 舞 姿 會 俾 人 睇 蝕 喎 。 」 甚 至 說 學 妹 青 出 於 藍 勝 於 藍 , 「 看 來 保 守 的 T-shirt 、 長 褲 , 大 概 要 被 junior 同 學 淘 汰 了 。 」 本 報 昨 日 未 能 接 觸 校 方 評 論 事 件 。  蘋果日報

Re: 名校女生短裙辣身舞姿撩人

唔知我係唔係太out呢 ?
我都係覺得校園純樸d好.

邊樹有得睇?才比意見都未遲

王國長老

而家手機太普遍,比人影晒擺上網唔係咁好囉!
其實女校好多時都有校內D 咩Festival 同competition,
咁D 女仔排左好耐先可以跳得咁好,應該嘉許,
好多時做Drama 又或是跳舞,衫可能單薄D,
但全部都係女孩子校內無咩所謂啦!
佢地又唔係咩公眾人物,點解要大做文章呢?
當年我地做Drama 都有出位野,好在成二十年前,
無人影又無人上網啫!唔係激死我亞媽!

我個仔間男校, x,mas party,要跳土風舞,同學要放兩個波在心口及穿裙, 好攪笑, 但我個同事和佢個女(讀地區名男女校),聽到重話d出名男校學生變態,所以其實各人有各人角度不同, 有時讀書好大壓力,有function時攬出位攪氣氛都好好呀!我好接受.

很多人爭著讀名校,讀英中。心底裡抱著名校出狀員,校風要簡樸。但每當自己也弄得不清楚,就魯莽下判斷,以為學校、學生出了問題。
其實中國舞一樣衣衫薄透,雪紡布做舞衣多的是。Ballet舞衣更可觀切體態身形,又如何呢?本人並沒有觀看過 此舞 蹈 比 賽,也不是該校家長。不過受過高深教育的 庇 理 羅 士 女 子 中 學教師,想不會讓學校、學生出醜人前吧!
舞蹈是一種藝術。
批評這的家長最好日後作好心理預備,爭相入名校又不放心子女教育交予學校,更不要讓其子女接受外國教育文化,否則 噴 血的要想是家長而不是那些男 生。
蚊蚊媽

很多人爭著讀名校,讀英中。心底裡抱著名校出狀員,校風要簡樸。但每當自己也弄得不清楚,就魯莽下判斷,以為學校、學生出了問題。
其實中國舞一樣衣衫薄透,雪紡布做舞衣多的是。Ballet舞衣更可觀切體態身形,又如何呢?本人並沒有觀看過 此舞 蹈 比 賽,也不是該校家長。不過受過高深教育的 庇 理 羅 士 女 子 中 學教師,想不會讓學校、學生出醜人前吧!
舞蹈是一種藝術。
批評這的家長最好日後作好心理預備,爭相入名校又不放心子女教育交予學校,更不要讓其子女接受外國教育文化,否則 噴 血的要想是家長而不是那些男 生。
蚊蚊媽

我間ex公司x'mas party搵d高層扮女人添呀....都係玩下啫,個個都笑到look地........人地係學校...又唔係係咩夜總會

仲有,'舞姿撩人'我未睇過,呢d野好主觀,係咪真係佢形容到咁呢?......用得呢d字眼,係想大做文章而已..........

mgtmgtmgt 寫道:
我個仔間男校, x,mas party,要跳土風舞,同學要放兩個波在心口及穿裙, 好攪笑, 但我個同事和佢個女(讀地區名男女校),聽到重話d出名男校學生變態,所以其實各人有各人角度不同, 有時讀書好大壓力,有function時攬出位攪氣氛都好好呀!我好接受.

未睇過都好難下判斷, 不過應該擴闊d睇, 現今社會不能太保守, 最緊要都係正確的價值觀啫

睇過啦,冇乜特別,大驚小怪。

生果日報的一貫作風 - 「譁眾取寵」。   
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

我沒有看過這校的片段,但那套戲我有看過,
如果做得好似的話,我也不能太接受和讚同,可能我古板.
中三.咪姐係十四歲.如果.愛的確好好看.
但故事內容卻好像不太合適她們.要有好好的引導一下才好.
如要做同類型drama,可以選歌聲魅影.意識會比較好些.
‹ 上一主題|下一主題