用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長入來啦!

Mrs.Yellow 寫道:

我問:英文老C點叫你?
他話:無叫名。(之前又話叫拼音!)
我問:o下! 甘點樣叫你地?
他話:YOU.......you stand up.   
我:     Not comments!

不過我覺得Little Yellow好鍾意Teacher Stedey(忘記串法),他今年英文堂進步多許多。

我都覺得小女好鍾意今年英文老師. 教完D英文歌成日唱. 去年換了幾個英文老師, 她喜歡個老師與否, 英文的表現可判若兩人.  :cry:

叮叮噹噹 寫道:
我剛剛係泰國番黎呀...

Welcome back! 有冇見到D大場面呀?  

wawa_mami 寫道:
mamamui >> 我個心願都係唔駛做profile, 不過我念我冇乜運仔.

點會! 樺樺又靚又叻!    

請問有無人是明報的網上訂戶呢? 好想知佢講乜 -

http://life.mingpao.com/cfm/parent3b.cfm?File=20060919/paelementary/ymb1.txt

Kirima - Thank you very much!  

Adrian媽媽 寫道:
Mamamui, 得意媽,

多謝您們, 其實真係只有daddy先影到我囝笑的相, 係出面的相, 好難影到咁燦爛的..

Mamamui, Mrs. Yellow,

我囝返學咁耐只講到伍子x及以前的同學名咋..其實你們的小朋友叫什麼名字呀 ? 講開英文, 阿囝都好鍾意上..

Daddy 最了解囝囝嘛......  
Please check pm.

mamamui, Adrian媽媽,

mamamui你有無幫我答埋呢?我都想知你們的小朋友叫什麼名字。

無呀, 無你授權嘛.....  
乜你5知架? 點解我成日覺得你識小女呢?    
Please check pm.

mamamui> 個名尾尾個字點解

低仁班 mami> 好似話由老C領隊執左樹葉!!yes or no

See pm please.
係呀..... 小女昨日有張樹葉印畫, 話係用果塊葉印的.....你地有冇?  

朱MayMay 寫道:
尋日老師講owen lee 幾日淨係食白飯, 湯和水果都唔食,其他偏食的小朋友都有改善, 剩得owen 佢條頸仲硬個把刀.

戥你肉赤.....不過亦無其他捷徑, 繼續鼓勵 Owen 啦, 要長遠D諗, 如 Owen 偏食習慣有突破, 係終生受益的......

各位,

夠2000 posts 啦, 請移玉步 -

Link to Part 2

Vicky'smom 寫道:
Hi, Adrian's mom, Mrs. Yellow, Mamamui,

Vicky tell me she need to bring one yellow leaf and one green leaf to school today.  Is it true ?

Vicky's mom

Vicky's mom

在 Part 2 答你 - Click
‹ 上一主題|下一主題