用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

各位730友,
近來很忙,剛剛才上來BK,見到730,可以join 到part1,因為要去香兒(3-4pm),所以可以一齊Lunch12-2:20pm,歡迎我地嗎?   

Cherriema,
小心保重呀!是否用voltarol? 希望你快D好番,你知呀女好想同cherrie玩啦!   

多謝哂 chingyu & danielboy o既安排, 仲有daniel & Sarah既 daddy 客串做歡樂先生,雖然只是joined 了part1,卻玩得好開心呀!希望AudreyD傻嘢無嚇到你們,失禮哂!  

cherriemama,
佢出門口時都有D傷心,佢話去唱歌無嘢玩,我要返去同D朋友玩,又話要去cherrie屋企、、、、、、、    後來又她發現忘記取回自己特意帶來請朋友吃的一筒M&Ms,就借意放聲大哭    ,等我又called danielboy,但你們已離去。搞到我搭十才開車,遲到15mins   。我答應佢在她上課時買過另一筒新的,後來放學後給她,她卻已忘記了!   所以我對佢話:只此一次,下不為例。以後要好好看管自己的東西:tongue:  :tongue: 。希望她的極度熱情及感情過份尊一無嚇到cherrie及其他小朋友

各位,
你地對於handle小朋友:感情過份尊一/每次只能與一个同伴玩/當自以為好好的朋友與別人玩時會極度傷心有何意見呀?  

danielboy,
Daniel 好有大阿哥風範呀!   我地missed咗添 ,唔知道Audrey有無順手搭噃一口呢     ?嘩!如果昨天能錄下來,將來大个咗睇噃一定好好笑   。Daniel真的好好心地及好關心朋友,真是值得有很多fans and secret admirers.     

傑傑mummy,
我地有機會多D上來chat下,話時話,我懒,只是多睇及參加gathering。  
傑傑肯唔肯練琴呀?雙手真的不易啊!我只可以用”勉强尚可”容易Audrey,  我是music門外漢,所以也比較寬鬆!

開學前encore再玩多次, 舉腳贊成

Chingyu and Daniel boy,
多謝你哋鼓勵,希望佢大大下漸漸會明白,不要做容易受傷的女人啦!  
danielboy講得好啱,仔女一樣咁難揍, 總之各有苦況 ,不過都是開心嘅   , 大家努力,再努力!!

傑傑mummy,
我正有同感,顧得雙手齊下,又欠缺拍子,我想要一段時間努力及適應吧!大家加油!

HeiHeiMa,
我又是幸運地抽到Phantom free tickets,它也是我至愛musical之一,我同咗Audrey去睇,除了phantom 被揭个mask而發怒那幕,佢都好投入。雖然我是music白癡,但phantom的歌声很迷人動聽!加上連串的劇幕及佈景都很緊凑,十分吸引!   

tungtungma814,
Audrey很喜歡扮公主。我终於的起心肝booked了你囡囡去的studio映相,你有空pm个VIP No.給我。

Cherriemama,
   係都唔好講出嚟咪!   

HeiHeiMa & sumyinmama,
多謝你們!總之見人家的很正常而佢又這樣,个心就係囉囉亂!   我會努力!

Danielboy,
隻歌好難唱喎,你好叻!    你肯教Audrey,就真是求之不得啦!     

Audrey一定唔係靚女那類,我只想滿足她做次公主的慾望,話時話,我需要預幾長時間?可選多少套衫?

Danielboy,
好欣賞你做事好有計劃及預備   ,我就是臨渴掘井那類人,希望啊女千萬不要學我。Daniel可能都要多少少時間姐。她个與我同枱食飯都不是太好。好多時都是講多過食    。那studio嘅bookings 不是太full,暑假還有數星期才完,仲有機會。   

多謝资料。約30-45min ok啦!好快手喎。   

傑傑mummy,tungtungma814,danielboy,HeiHeiMa,
大頭相是Audrey畫的,她實在大喜歡公主了,她一ロ氣畫了三幅,有Cinderella,sleeping beauty and 自己,每幅都有个不同做型的王子。令我驚呀的是她沒有边畫邊抄書。我問她怎樣可以畫出來,佢話是在VCD看過的。你話她腦海中满是公主王子,實在是太根深蒂固呢!   死啦!今回由帶她去studio,分分鐘影緊時問我王子係边度/快D叫XX來做我王子     。其實由於佢常常叫我買公主衫给她但我每次都反對,致令我帶她去studio影相,我又抵打    。佢未知有呢个booking,可以cancel嘅!  

812,
我地1-4pm 都ok!不如找个地方一起Lunch囉!   

812,
既然大部份人都住同區,不如考慮martime square。我想cherriema & danielboy都唔會介意。有好多選擇,有Spaghetti House,可在户外那part,小朋友有得走動,又有Pizza Hut,稻香又剛剛裝修完。食完可以落海濱玩下,自己友可考慮帶埋單車/scooter,運動一番。

TSLiu,
多謝你跨獎,可能由於她是左yau,比較喜歡畫畫

LittleIsaacBoy,
嘩!好正呀!如果可以去的話,相信小朋友們一定很興奮啊!  煩請及多謝哂!   

TSLiu,
多謝你的安排,Spaghetti House又差D喎,有生意唔做,還以為那半露天section是做好!Sorry呀!我地要1pm後才返來,所以未必join Part B,可能在麥記醫肚,到時電聯。

Phywong,
Audrey都話好開心可以見到Jasper。佢又問我,Jasper个老友Kxx會出現嗎?

HeiHeiMa,
我都係覺得Anson都係整蠱你o者!   

danielboy ,
Re29/8:多謝你提醒。啊Bun話他們昨天要開始徒手游水了,嘩!佢地真係好叻!雖然要不斷停下停下,我巳經好佩服了。DanDan確係感情豐富    !Audrey 雖然無話想返學校,但有提過掛著英文老師。SC好嘢,D小朋友噤鍾意自己學校!    

danielboy,
阿囡又係以為自己已經識游水   ,佢仲話自己游得好叻!    佢又係成日唔聽教練話,在水中翻斤斗,又成日同个同學仔傾偈。我話她再唔專心就無得出街食飯,BunBun話要帶DV錄影佢D罪證。昨天才乖乖的無亂嚟!我地D真係話唔聽,激死!  

phywong,
嘩!Jasper同Kxx果然係老友,行踪一清二楚。    

Sara-mama,
Welcome! 雖然 Audrey知道同sara唔同campus,但Audrey都好開心,大家係SC友嘛!

owen523,
歡迎你!多D上來chatchat啦!

又有gathering,我地4pm都得,報名先。
827 gathering
1. HeiHeiMa (4pm後)
2. danielboy (4pm後)
3. cherriemama
4. Sara-mama
5. 傑傑mummy
6. tungtungma814
7. sumyinmama
8. 心心
9. chingyu
10. Audreymom (4pm後)

sumyinmama, chingyu, 傑傑mummy,
我又係plan 緊 Christmas 去 Austrialia,  嘩!未計稅只要 $3900, 幾平喎! 不過問過agent,valid until 8/12,早機9:25am飛,,8:30pm到,只得14日期。
Quantas還有$4200,valid until31/12,一年期,但要3天內出票,Agent話好難囉到此飛,因已heavily booked.
CX是$4490(大人)& $3370(小童),18/9前出票,valid until31/12,三个月期。
D tax好貴,大人$1610,小童都要$1490    。大家要去趁早做booking啦!SC是16/12開始放假,2/1/07返學。

[size=medium]  NORFOLK
LA
chingyu

LB  
傑傑mummy
tungtungma

LF  
alanchoi

LG  
vivikay

LH
Thomas

LK(a) [Ms.C.Wong/Ms.Fraser]
HeiHeiMa

LK(b)    
hermanma
心心

L3   
bignose

L5 [Ms Leung/Ms Lily]
Audreymom

L9   
cherriemama
tiggger
JaniceYiu
onon1111

=========================
[size=medium]ESSEX

LPurple
  Sara-mama
LaLa (daughter Valerie)

LBrown   
jc_mom

LGreen   
danielboy

RE: 827 (SUNDAY)
=========================
TIME: We will wait from 4:00 pm - 4:15 pm only!!!
(俞時不候!!!!) OK嗎? 有無人要遲些才到?
VENUE: TY MTR STATION (船頭) in front of Starbucks
DINNER: I booked Pizza Hut at 6:00pm for persons of 30 persons

1. HeiHeiMa (4pm後, 2a1c) - TY
2. danielboy (4pm後, 2a1c) - ST
3. Sara-mama (4pm後, 2a1c) - ST
4. 傑傑mummy (2a1c) - TY
5. tungtungma814 - ST
6. sumyinmama - TY
7. 心心 (1a1c) - ST
8. chingyu (1a1c) - TY
9. Audreymom (4pm後, 1a1c) -TY
10. Jerrymom / TSLiu (not sure at the moment) – TY
11. ang_chiu (2a2c)
12. alanchoi (not yet confirmed)

各位,
我地4pm才上完香兒,返來大約4:45pm,直接在clubhouse見啦!

Danielboy,
已booked了airtickets 去Aust。本來無plan去 side trip,  但一講起,我就身痕 ,你真係知我心意,鍾意大自然,我都想去 Alice Springs/Ayres Rock。其實Aust除了NT & SA未去過,其他都巳去了,我比較喜歡Tasmania & Perth,全係自然風景。 不如大家唸下一齊登上Ayres Rock    ,比D小朋友一个鍛鍊毅力的機會   , 好似要早上4/5点鐘上山,才可以看日出,你同阿餅商量下。
Re:827 不如你泊我個位,你pm車牌或call我!

Hi cherriemama,
Oh....... Audrey要同Cherrie分開, 我話俾Audrey知, 佢當然有d失望!不斷自言自語話想同cherrie同班:cry:  :cry: 。死啦!BK還未找到同班同學!   

心心,saramama,
You may like to call me and I can discuss in more details.

chingyu and saramami,
Alicia & Sara 就好啦!可以做花女,仲係兩次添。我個女恨到出曬口流曬口水發夢都未有機會做。呢个傻妹居然同我講:媽咪,不如你再结婚,我幫你做花女。        激C!

LittleIsaacBoy,
Isaac 無事就好了,小朋友好快痊癒的。

phywong,
有幾个朋友的小朋友都是去香港盲人輔導協會做regular eight sight test,它是照顧弱視者,颇專業的。另外,booking亦很快,收费又實際,可以考慮。

All,
Please click here for information of 香港盲人輔導會。

chingyu & sara-mama,
好喎!有機會攪cat walk party滿足下佢地都好。

Kitma,
我仲未想到係邊个msn我,我認識的大部分都是生仔。   

各位,
Re: HOLIDAY FARM ON OCT 29 –SUNDAY (Deadline: Oct 15) 9:30am-1:30pm or the latest 3:30pm

我都有興趣(2A1C 要parking),但是danielboy個friend = 心心個friend 又= bignose個friend = 我個friend,,..都要夾時間,相信在10/15前可以落實。

Audrey報料-在小息時她們要輪流去普通話小組,無得去playground玩。嘩!SC嘅schedule又真係幾full!她有少少微言,無得去玩喎!    還同呀賓講:我識啦!唔駛去啦!     佢識鬼咩,真是爛玩王。!:tongue:  :tongue:另外英文堂老師同小朋友玩个好好玩的遊戲:hangman。是要猜字,但小朋友不能只猜names of the letters,而要說sounds of the letters,猜錯的話,老師就畫一筆hangman,如此類推,小朋友在整个hangman畫完前猜中所有sounds of the letters and the word就赢!你地同小朋友玩下,佢地好delighted呀!

chingyu,
Re: Holiday farm
如果青衣線旅遊巴有人退出或會用大車,請通知我,我有興趣。

chingyu,
我是1大1小。麻煩哂並多謝係的安排!

sumyinmama,
係呀!我地都會去,audrey都好掛著sarah ,佢當咗你个女係老友呀!    如果kristy可以一齊去就更加好了!   
‹ 上一主題|下一主題