用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

hermanma
naoki係12月細仔, 家住沙田, 5號校車, 公開晒d info, 唔怕卦 你個仔大我個仔機乎1個round, 幫我單聲佢知照顧下我naoki丫, 唔該

heiheima
at the first day, 蔥我唔打算放, 因為上年老師已經話佢聰明過龍, 我打算放勤菜, 佢最大問題係懶

喂喂, 各位, 我地個gathering典呀?

827 gathering

1. HeiHeiMa (4pm後)
2. danielboy (4pm後)
3. cherriemama
4. Sara-mama
5. 傑傑mummy
6. tungtungma814
7. sumyinmama
8. 心心
9. chingyu
10. Audreymom (4pm後)

827 gathering

1. HeiHeiMa (4pm後, 2a1c)
2. danielboy (4pm後, 2a1c)
3. Sara-mama
4. 傑傑mummy
5. tungtungma814
6. sumyinmama
7. 心心 (1a1c)
8. chingyu (1a1c)
9. Audreymom (4pm後)

查實你地上次唱k好唔好玩? 會唔會考慮再去?

chingyu
長沙果d我諗唔好, 因為有即將臨盆大肚婆, 最好有冷氣地方

JESS647
又同班, 嘩, 好開心呀
有掛住你呀, 你點呀? bb點呀? sabrina做左家姐又點呀? 我唔見左你個tel no, 這幾天勁想call你

0203ma
我第1站上車, 我唔會見到你1仔1女上車既情景
1/9如果見到我記得叫我
我個係仔, 我估你上車時冇幾多個仔

heiheima
學校解釋話其實班班都有分組, 只係我地呢班分定先而已, 皆因我地個classroom比較特別中間有"平風", 其實同其他班無異, 班主任都係1個, 上堂都係一齊, 平風係打開既

danielboy
dan dan真係好正, 我愈來愈愛他

heiheima
咁應該係1個助教, 1個班主任

SARAMAMI
我想post既野同你一樣, 我睇左好耐都唔明我要去邊樹

各位,
我個情況係咁既, naoki打tennis until 4:00, 相信一上車會訓覺, 我要等佢起身先黎, 約5點零到, 我想問我地其實去邊個clubhouse? 邊樹泊車? 泊好車點上clubhouse?

chingyu
我而家大致明白我既方向, 你有冇send pm比我, 我去check過無pm, 不過我估我ok, 我會contact audreyma

audreyma
i will call u later

CHINGYU
已收到PM, 真係唔該晒

SEE U ALL TOMORROW

尋日見d小朋友響playroom發揮晒佢地獸性, 係咁狂走狂玩, 真係開心, 不過都唔敢鬆懈, 睇實個仔有冇打人撞人, 好多驚險場面

chingyu/heiheima
多謝你地既安排

IsaacMa
isaac有冇事? 佢同dan dan真係好夾, 出年分開班真係唔捨得

大溢
2365 7604

sumyinmama
Xboy緊係有比人夫冰啦, 佢果日露出白滑手臂, naoki係咁攪佢, 攪到佢要著番件3
你陪唔到SARAH番學真係可惜, 不過SARAH好叻女無有怕

好開心呀, 聽日番學, LK 家長, 聽日見呀    

尋日開學日我感覺很好, 由於環境熟識, naoki好著躍返學, 心情大好, 入到課室見番3個同班同學, 仲有makus, anson朋友仔, 跟住我見naoki扮到好乖, 好聽話, 希望佢唔好咁快表露原形, 繼續佢今日既表現就very good, 我好滿意班主任, 好親切, 把聲好聽唔造作, 英文老師夠靚女, 看上去比上年果個好得多, 至少笑容滿面, 總括來說很滿意

heiheima
我見anson好淡定, 很留心, 難怪佢可以get到咁多野返屋企報告你聽啦

hermanma
nice to meet u!

又要放假2日真係有d悶, 我估naoki而家好期待返學

我想問一問, 星期三要帶既野係咪手冊, 2 workbooks, 有冇其他? 穿校服定運動服?

hermanma
你有所不知, 我同sabrina & hei yee坐埋一齊, 佢地2個女仔都係口水妹, 我掛住聽佢地講野, 留心唔到老師講話 我覺得ms. fraser好似playgroup teacher果類型, 好得小孩子歡心果類

咁星期三我比naoki穿PE服, 皆因穿波鞋比皮鞋舒服, 帶水樽都好wor, 搭過幾鍾頭車都可以飲啖水, 仲可以知道亞仔飲左幾多水 : 如果帶左水樽仲帶唔帶水杯好呢?

你好勁wor, 記得interview果個老師, herman發燒仲有冇事?

尋日我校車有個小朋友無父母陪, 連工人姐姐都唔得閒, 我見佢姐姐手抱住1小b同佢say bye, 我覺得佢好可憐冇人陪上學

0203MA
Kristy聽落好可憐, 希望佢盡快適應新生活

我有個問題想問好耐

上年我見通告定手冊寫下雨天要帶雨衣既, 次次下雨我都有放雨衣響naoki書包, 我問過佢, 佢話未曾用過, 我想問你地有冇人放雨衣響書包, 其實佢地落校車至課室會唔會濕身? ? ?  

其實sc都幾open, 會比我地陪1日, 比機會我地認識老師課室之類, 我見有d學校k2已經冇得陪

咁我今年決定唔帶raincoat

sumyinmami, saramami
sara 同sarah都好叻, 唔怕陌生

期待已久, 終於今日返學, naoki 7:00起身, 唔知佢有冇精神

0203ma
workbook=oxford reading book果2本workbook, understand?

0203MA
想問清楚, 返學係細車, 放學係大車嗎?

SARAMAMA
naoki打比我話佢訓左1覺, 今日以最佳狀態返學
‹ 上一主題|下一主題