用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中派位結果入來分享呀.
樓主: Happyfamily
go

升中派位結果入來分享呀. [複製鏈接]

Re: 升中派位結果入來分享呀.

BennettMami 寫道:
係呀,亞仔有幾個同學(band 1生),唔知點解派咗去文理(band 2),要即刻去揾學校,見到佢哋都好慘! :cry:  :cry: [quote]
RyanDaddy 寫道:
Hello 3kids媽咪,

你個仔即係派左去 " 何記 " 啦 !
好好彩, 我個仔都係派到第一志願 - 協記.
多謝完班主任,At once 去德福飲茶.

但真係有幾個很高名次的同學仔派左第三 , 第四志願.
唉, 真係 " 鄧 " 佢地唔 " 低".
佢地即刻去"左 " 找學校.  :cry:

鬆哂 !!!     

你個仔都係 " 錦記 小學學生" 嗎 ?
[/quote]

唔係,不過都係黃大仙區小學(彩雲聖若瑟小學上午).
RyanDaddy 寫道:

你個仔都係 " 錦記 小學學生" 嗎 ?

恭喜派到心儀中學的家長。

需要叩門的家長,祝你們順利。   
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

BK members 命中率都好高喎!恭喜哂!
係唔係英中,係唔係名校都唔緊要,第一志願即係自己最心儀果間啦!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

阿女派到自行果間,係第4志願,唔知派定考入
叩門兩間都收阿女,其中一間係第一志願黎架,勁開心

我個friend仔仔入到King's(英皇)!      嘩!好勁呀         

誠心希望要叩門的媽媽
明早就有好消息

Hi Decem,

預祝你的小朋友明日面試順利及成功獲取錄。

我都係住 TKO 的,雖然暫時阿女仲讀緊小學,
但都一路留意緊TKO的中學資料,想問下西貢鄭植之
中學是否真的很差? 你心儀的中學是那一間呢?
可否分享一下你的選校心得?謝謝!

Charmaine Mammy

我都係第一自願英中~

[img align=left]http://ccd.zjonline.com.cn/images/twzs/sexz010.gif[/img]

醒目開學勳章

我妹妹都係派到第1志願

我個女派到第一志願 聖士提反女子中學,好開心

Charmaine-Mammy 寫道:
Hi Decem,

預祝你的小朋友明日面試順利及成功獲取錄。

我都係住 TKO 的,雖然暫時阿女仲讀緊小學,
但都一路留意緊TKO的中學資料,想問下西貢鄭植之
中學是否真的很差? 你心儀的中學是那一間呢?
可否分享一下你的選校心得?謝謝!

Charmaine Mammy

西貢鄭植之中學是band 2 尾, 女女心儀中學是九龍真光.(第一志願).女女是九龍城網,而頭三志願都是選九龍城區,之後的志願選他區的學校. 結果派到第八志願.  :evil:
我的廚房 - 午餐盒http://hk.myblog.yahoo.com/decemlmk

小兒派第一志願英華書院。

我仔仔都派第一志願,好開心.
:-D :-D :-D

gracehui,

恭喜!邊間呀?

恭喜晒!

羅定邦,你呢?

gracehui,

羅定邦都好呀!我個仔就嚟升F.2喇。今年大埔區派得好唔好呀?

dabbycheung:

兒子班上同學都獲派第一或第二志願. 我尋日都有去王肇枝和恩主教叩門.
‹ 上一主題|下一主題