用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢? ...
樓主: venus-mama
go

小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢? [複製鏈接]

Re: 小女想學芭蕾舞,如在荃灣區有冇好介紹呢?

pp即係咩班?而家讀緊junior,9月時間表未出,因為我要返工,所以一星期只上一堂,會選星期日上

欣欣軒軒媽 寫道:
Debbie媽, 嘉理子,
女女聽日都會返呀
我想問你地9月會報咩班呀??有冇諗住返邊幾日呀??
Miss Ng話我女女可以報PP,但時間表未定wor~

我個女而家都係junior,佢地叫做bb班,pp即係pre-primary,有得考試,詳細係點我唔係好清楚呀~

Debbie媽 寫道:
pp即係咩班?而家讀緊junior,9月時間表未出,因為我要返工,所以一星期只上一堂,會選星期日上

[quote]
欣欣軒軒媽 寫道:
Debbie媽, 嘉理子,
女女聽日都會返呀
我想問你地9月會報咩班呀??有冇諗住返邊幾日呀??
Miss Ng話我女女可以報PP,但時間表未定wor~
[/quote]

簽名被屏蔽

欣欣軒軒媽

你個女幾大?

我個女今年過埋生日就5歲喇~

係呀Debbie媽,我想問你聽日會唔會自己幫女女化妝呀??我諗住淨係幫佢搽粉底咋~

可以化妝咩? 我諗朝早唔化住但會帶堆去,

另外我想問係咪一定要著襪褲,短襪仔得唔得?

一陣10點見  

嘉理子,欣欣媽:

我囡囡依家3歲是否適合上ballet班, 你地上緊堂的學校係邊度, 可否提供地址及電話??

有無trial堂咖, 我驚報

簽名被屏蔽

多謝你的資料, 我仲想問係咪要小朋友自己入內無家長陪同呀?  我囡囡依家好怕羞, 我驚佢自己學會喊; 你囡囡之前有無lee個現象呀????

上堂既時候家長會o係課室出邊等,佢果度有個好大既窗可以比家長全程睇住,小朋友亦可以見到家長,如果小朋友真係怕羞,你可以o係上堂前入去陪小朋友一陣(要除鞋),到上堂先出返黎,我諗miss應該唔會鬧既,因為我細仔成日o係家姐上堂前、落堂後都走入課室,我有時會入課室睇住佢,有時係要入課室捉返佢出黎
同埋你個女可以試左堂先,另外就係聽講9月/10月會開親子班,你可以打電話去問下~

AveryMak 寫道:
多謝你的資料, 我仲想問係咪要小朋友自己入內無家長陪同呀?  我囡囡依家好怕羞, 我驚佢自己學會喊; 你囡囡之前有無lee個現象呀????

9月份開咗班媽咪班,有無興趣?

想問下各位小朋友係學邊班,我打電話去問,佢本來話我小朋友係junior,之後再問又話可以學pre primary,等小朋友明年可以考試升grade,再問之下佢時間原來係same,但係價錢差成百

欣欣軒軒媽及嘉理子:

我上

原來有親子班,請問係for幾多歲,幾錢一個月??

各位mom,
荃灣discovery park三樓已開了Shelly de Moss Ballet & Jazz Academie
請問好不好跟王仁曼的英國試,同羅逸雅Shelly de Moss Ballet & Jazz Academie的澳洲試有什麼兩者分別呢?
小女在王仁曼已一年PSI,好不好轉到羅逸雅呢?但好像好COMMERICAL,不像古典BALLET學校,但又想囡囡多方面發展e.g:jazz�ballet.
在上課時間上,那一間比較多些時間選擇呢?現在王仁曼星期一至五只有1堂選擇或星期六上午時間,上課時間是否間間是45分鐘呢?
請大家給一些意見!謝  
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

2-3歲, 可以打電話試堂先。

*∼Gillian∼* 寫道:
原來有親子班,請問係for幾多歲,幾錢一個月??

我今日打o左去問試堂(親子班)安排o左今個星期六去試堂~
~親子班(每星期四,六)都有班,但10月份所有星期六已full
得番星期四可以報~

各位媽咪,你地好,我囡囡1.5歲啦,我都想比佢學芭蕾舞,請問你地覺得幾多歲學比較好呢﹖

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題