用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急急~~請問有無人熟悉葵青區--許大同學校?? ...
go

急急~~請問有無人熟悉葵青區--許大同學校?? [複製鏈接]

急急~~請問有無人熟悉葵青區--許大同學校??

想問此校的校風及其他好唔好?? 因想向此校叩門. thanks.   

Re: 急急~~請問有無人熟悉葵青區--許大同學校??

想問此校的校風及其他好唔好?? 因想向此校叩門. thanks.   

該用戶已被刪除

elmo&cookie,

多謝你的回答.  

請問仲有無人知道呢??    

20年前就幾好. 依家^^^我係選校表填佢最後.

hi 830mama:

我係路過架,不過我妹妹個女係度讀五年級, 佢當年係做插班生, 因佢當年成績唔好, 此校都唔肯收佢,後來我媽媽去魏佢,佢先肯收咋, 此校學生大多都住係附近,而校舍有d舊, 有d先生都好nice, 因有一次我代妹妹去開家長會,見大部份d學生都好純樸.

此校好似係程度比較淺, 我的表弟妹是在此校讀的, 表弟剛讀完中一, 表妹現讀p.4, 佢地講就算考得全級好前名次的, 老師都唔敢比佢地1st round報林護, 就算2nd round派到的都讀到哭, 因為英文程度唔夠. 好多人都唔想派到此校.
不過在30年前這校都應該是唔錯, 我的表哥在此校讀, 佢當年升中派位派左寺九龍華仁, 都讀完大學啦!
其實每間學校都會有一群出色的人. 最緊要係小朋友讀得開心.
‹ 上一主題|下一主題