用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人收到荃灣官立小學面試信 ?
go

有無人收到荃灣官立小學面試信 ? [複製鏈接]

有無人收到荃灣官立小學面試信 ?

今天剛收到荃灣官立小學面試信 , 好緊張, 希望能成功被取錄 !

Re: 有無人收到荃灣官立小學面試信 ?

今天終於收到。我26/6要返工,祇有老公上陣,我好擔心會扣分?

0406 寫道:
今天終於收到。我26/6要返工,祇有老公上陣,我好擔心會扣分?

我想不會因此而扣分的, 最主要還是看小朋友表現, 放心吧!
你原本派了去哪間小學 ?   

check PM

醒目開學勳章

我都收到了!! 我想應該全部人都有份 interview!

Congratulation   

Me too, what is your number ?

Do you know this interview is only for children , no need to interview partents ?    

我未開信箱,今晚看看,我仔本身派了基慧,其實我都比較喜歡基督教學校,不過有得面試的話都想試試!
raindrop

醒目開學勳章

Kitkit 寫道:
我未開信箱,今晚看看,我仔本身派了基慧,其實我都比較喜歡基督教學校,不過有得面試的話都想試試!

Kitkit,

請問是那間基慧?? 他不是你首選嗎?

CC0524,

我仔派了馬灣基慧,是第二志願!
raindrop

醒目開學勳章

Kitkit 寫道:
CC0524,

我仔派了馬灣基慧,是第二志願!

Kitkit,

咁你首選係邊間?? 你不滿意基慧嗎??

若然大家咁喜歡荃官小,而又不幸未能擇中,八月中後期甚至開學初,可以再問學校,因為會有學生唔讀。   

kyliema

唔好意思,你點知嘅?

kyliema2006 寫道:
若然大家咁喜歡荃官小,而又不幸未能擇中,八月中後期甚至開學初,可以再問學校,因為會有學生唔讀。   

雖然我兒已經登記荃官小的學位,但應該會放棄。

醒目開學勳章

kyliema2006 寫道:
雖然我兒已經登記荃官小的學位,但應該會放棄。

kyliema2006,

點解呀?? 你有更好既選擇??

其實荃官口碑好,又唔駛錢,是很好的選擇。但係好擔心無時間成日陪佢溫習,我兒不喜歡在有壓力下學習,反而喜歡閱讀課外書,我擔心要死谷爛谷之後,會令他失去讀書的樂趣。故有機會俾錢讀私校-聽聞蔡繼有學校讀書壓力少d,又鼓勵小朋友閱讀,比較適合我兒。雖然好肉痛,但係唔想影響親子關係嘛。

有無人知道面試形式是否只是面談,不須要筆試,會問什麼
問題呢 ?好擔心太難,我個女唔知識唔識答,有無人可以
覆我呢   

I also want to know !

asteryeung 寫道:
有無人知道面試形式是否只是面談,不須要筆試,會問什麼
問題呢 ?好擔心太難,我個女唔知識唔識答,有無人可以
覆我呢   

醒目開學勳章

雖然唔敢抱任何希望, 但係我都好想知!!

Hello kyliema,

May I know 蔡繼有學校 in 荃灣嗎? Where is it?

Any other school (讀書壓力少d,又鼓勵小朋友閱讀) (& near 荃灣)you also consider?

Thanks in advance.

cc0524,

我第一志願是浸聯!其實我比較喜歡基督教學校!現在還在15/16,如果面試荃官唔得就一心一意去基慧,如果面試得左就要作出取捨!
raindrop
‹ 上一主題|下一主題