用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍循道話呢兩日會通知要interview的家長。 ...
樓主: 2fungs
go

九龍循道話呢兩日會通知要interview的家長。 [複製鏈接]

Re: 九龍循道話呢兩日會通知要interview的家長。

VicVic1005,

老實講,我係好失望,個心在

我自小係天主教徒,亞仔係大仔,因為冇諗住考天主教學校,所以冇同佢領洗..

我返了循道衛理敎會2兩年(我以前在沙循讀書),未受洗,因為一心返教會,不是為宗教分,所以冇同牧師取證明,唔想令人覺得我另有目的..

到統一派位不理想(4th choice),突然想起想試一下循小 (之前一d都冇諗過),於是一試,我現在是候洗者,牧師都有幫我寫信,一心諗住interview機會好大,原來....
真係等得好辛苦...

我亞嫂教我,唔好show大女在家庭成員內(我係後母),因為學校見我有3個小朋友咁多,不能專心教小朋友,唔會考慮我...但我唔想講大話,於是一一報上,唔知係未真係有影响....

心力交瘁...

2fungs,
我唔係基督徒.   不過覺得你做以上既全部都係正確到不得了既事.
如果真係有神的話, 咁你信佢為你所安排架啦.. 祝福你.  唔好灰心, 唔好喊.   
--- 2J 作品

2fungs,

請你不要太過為此事不開心和心灰! 希望在明天呀!!
我衷心祝福你.

JJ1122,
係你呀~! :wink:
多謝晒!

不要灰心,仰望神並相信祂會為你預備最好的(雖然未必是你心中認為最好的那一間).

其實計算自行及甲乙部來說,我孩子現在唸的學校是第三志願,初時也有少許失望.但唸下去,我覺得這所學校真的很好,很適合我的孩子,神真的比我更知道他需要的是甚麼.

你還有沒有其他學校,正在等待回覆?求神引領你的路,存著信心禱告吧!
‹ 上一主題|下一主題