用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

hi all,
我個女讀個間好多入到仁紀wor~~1st round 有20分既差唔多個個都入~~我都係聽我女個朋友仔既mum講ga~~so我都好希望個女可以順利入到~~雖然now先至k.1,但時間真係過得好快ga ma~~and仁紀聽聞每日有3-4樣hw做~~都唔算太多~~
祝大家成功!!!

562005,
聖公會荊冕堂士德幼稚園
562005 寫道:
婥蔚媽咪

你好!請問係邊間幼稚園呢?

lawrencewong,
HI~~仁紀同仁立每年都有約40幾人升林護ga~~其他英中都有d ga~~就係咁所以就咁多人想入lee2間lor~~包括我在內~~你可以上仁紀個web site睇下,佢有list出黎ga~~
http://www.ylm.edu.hk/

Re: 聖公會仁立紀念小學家長區......堅毅?

我站到街中 聽鬧市聲音,我望見艱辛 顛沛眾生
我立志服務 這大片人群,要讓這動力 燃亮愛心

2.
我願意關心 軟弱與灰心,要用我雙手 鼓舞信心
我願以毅力 化做我能源,晝夜去傳送 信望愛!

副歌:
光陰匆匆多少機會身邊經過,
誰能伸手獻出關懷不再退避,
只要你與我同往,不怕冷笑與迷惘,
願降卑 效法基督,一生辛勤信望愛!

3.
我願帶歡欣 遍鬧市穿梭,我願見光采 閃閃眼睛,
我立志服務 那懼怕疲勞,鍛鍊我耐力 承受壓迫,
要越過唏噓 要突破孤單,要踏碎傷心 抵抗困逼,
我願以毅力 化做我能源,晝夜去傳送 信望愛!
(副歌)

HI,各位,唔好意思,我係路過既~~因我下年都會揀lee間,so有時都會睇下有咩消息ga~~
睇到"信望愛"lee首歌,真係令人好懷念呀~~因我小學都係讀聖公會既小學ga~~而且我記得我仲幫學校彈過首歌tim~~所以印象非常深~~
我番去睇下個琴譜仲有冇起到先~~如有家長想要,可問我~~
‹ 上一主題|下一主題