用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 都未到期,學校就致電趨我交書簿費!
go

都未到期,學校就致電趨我交書簿費! [複製鏈接]

都未到期,學校就致電趨我交書簿費!

話明17/6前交嘛! 咩唔係最遲17/6咩? 今日打電話同我講話學位緊張,好多人等緊,問我係未真係讀佢間學校,如果係就明天交入數紙比佢地!

我話唔知得唔得閒,佢叫我fax 咗比佢先。 (本來又話唔fax得!):tongue:

有冇搞錯呀! 我註咗冊架! 等多兩日有冇錢比佢先追都得掛!

有冇d 學校一樣咁等錢洗架?  

Re: 都未到期,學校就致電趨我交書簿費!

可能唔係學位緊張,係驚你走左冇人讀,
我唸如果好多人爭住入,話之你唔讀大把人搶住讀

請問係邊間咁等錢洗?
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

今年私校學位係好緊張......
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

唔係私校呀!
係 旅港開平呀!
有冇媽咪收到相同電話呀?

my friend 都收到call交書簿費....旅港開平   

$1274.- (書 $978 簿+什費 $296)

yawcwliu 寫道:
請問要交幾多錢書簿費?

如果都諗住讀咪交左先囉,學校可能俾好多人叩緊門。

本來諗住佢可能提醒下我啫!

但佢一講話要明天(即今天)交單比佢時,又話好多人等位,我就 ,正常都係提醒我最遲17/6交單啫,有咩理由要我明天(今天)交單啫,仲話交唔到就先fax比佢!
我就算今日交咗都唔會fax比佢! :tongue:

我仲等緊叩門,最多咪交 簿費+什費 先囉! :tongue:

Edt,

個個未有去向都會交住錢先啦!
交單限期(17/6)係佢定,我淨係不滿佢要我提早交單啫!
佢可以等星期一見到d人冇交單,先致電問佢要唔要學位都得架! 差兩日時間啫! 正常係咁做喎!
就算d人提早交單都唔代表一定讀喎!

2fungs

唔洗理佢, 我亦都係等緊其他學校面試, 收我女個間學校成日打黎叫我去交錢. 我問過教統局, 佢話只要佢收左你既註冊証, 佢一定要留位俾你, 根本佢地未有咁快訂書架. 教統局個主任叫我方便先去交錢都得. 如果間學校取消左我女個位. 就叫學校聯絡教統局.

我個friend話,因為7月8日就派書.

我知佢8/7派書,而家個問題係佢要我提早交錢!

咁我咪豬咗! 我先
交咗什費同簿費o忝!

lucy 寫道:
2fungs

唔洗理佢, 我亦都係等緊其他學校面試, 收我女個間學校成日打黎叫我去交錢. 我問過教統局, 佢話只要佢收左你既註冊証, 佢一定要留位俾你, 根本佢地未有咁快訂書架. 教統局個主任叫我方便先去交錢都得. 如果間學校取消左我女個位. 就叫學校聯絡教統局.

[quote]
2fungs 寫道:
話明17/6前交嘛! 咩唔係最遲17/6咩? 今日打電話同我講話學位緊張,好多人等緊,問我係未真係讀佢間學校,如果係就明天交入數紙比佢地!

我話唔知得唔得閒,佢叫我fax 咗比佢先。 (本來又話唔fax得!):tongue:

你都好啦,我註冊當日即6月5日學校就要我地交哂$,而家我要幫亞女轉校,學校話所比既$係唔會退,重叫我等多一個月(7月中),拎番d書去書店換書,我call書店,書店話d書都又未送去學校,叫我睇下學校點同我安排,反而我覺得書店肯幫我,而學校既做法都唔係幫家長,只係怕比到麻煩自己/quote]    ,$比哂要問佢地攞番就難啦,所以我支持你地架,唔到last moment,都唔好比$,除非唔至在!

我都識d家長收到學校電話叫佢地快d比 $,重好"大支野"話你唔讀大把人讀,睇學校唔止要教學生,連佢地既書記都要教一下

我真係豬咗!
張書單上只係寫「未收到銀行入數單就當未繳費論!」
當時我都諗住唔交~未繳費囉! 又唔係冇學位!冇問題架!:tongue:  
但係最後只交約$300 簿+什費,廢時第日我亞仔叩門失敗,返到去佢學校讀比佢地壞印象~ 害咗亞仔

唔好意思  
旅港開平 -- 物唔係中學 ?? 甘快知道收唔收 ??
2fungs 寫道:
唔係私校呀!
係 旅港開平呀!
有冇媽咪收到相同電話呀?
‹ 上一主題|下一主題