用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 大力泳會?
go

大力泳會? [複製鏈接]

大力泳會?

Dear BK parents,

Any comment on 大力泳會? Is it good?

Thanks & regards,

Re: 大力泳會?

I also want to know. I see in the website, it is cheaper than YMCA and the time are fixed for every term. Are the tutors as good as YMCA?

Thanks!

Yes. They are more professional than the tutors' in YMCA.

Wong Sir keeps a good standard of his tutors.

我囡囡在大力泳會九龍灣個專池學左2年, 由只係識浮板踢腳, 到而家自由泳連續200米(限時), 蛙背泳各50米都得(蛙泳動作仲未做好).

泳班$90/堂, 我囡囡2年來跟過幾個教練,雖然教的方式人人有d唔同, 但係全部都好nice,好盡責

泳會仲會攪好多活動俾學員同非學員參加, 唔會淨係得個"學"字.

唯一爭少少, 其實都唔關泳會事:就係旺的時間, 家長區唔夠chair(因為有d家長唔係咁為別人著想law,自己坐一張,1歲幾個細仔坐一張,個袋又坐一張...)

Dear 豬兜媽媽 ,

How old was your daughter when she started swimming two years ago?

Thanks.

囡囡而家8歲啦, 佢跟大力游之前, 曾經喺其他泳會學過一段日子,不過麻麻, 所以當時幫忙轉左去大力...

vanilla 寫道:
Dear 豬兜媽媽 ,

How old was your daughter when she started swimming two years ago?

Thanks.

Hi 豬兜媽媽,
May I know how far it is (家長區) from the swimming pool? I called and the receptionist told me that it is very closed ...  Thanks.

豬兜媽媽 寫道:
唯一爭少少, 其實都唔關泳會事:就係旺的時間, 家長區唔夠chair(因為有d家長唔係咁為別人著想law,自己坐一張,1歲幾個細仔坐一張,個袋又坐一張...)

10步左右啦,好近口家

Bad!!  8-10 kids in one lane with one inexperienced coach.  I let my son quit after one term.  

據我所知, 初學者1對6-8 [而家加左d 1對4班] ;中班1對12

教練質素都算平均, 我覺得只不過個個家長要求都唔同, 正如A家長鍾意自己個班主任, 唔等如B家長鍾意口者...

我小朋友都學梗四人小組,佢話教練好好人喎!
我都覺得教練好有心機教。
Joyful Life

大家可吾可以講多d有關大力野, 因本人想幫囡囡由私人教練轉去泳會, 現還心大心細, 請多給意見.

SUSANNA ,

Hi, 大力六月份有試堂班,你不如比囡囡試下順便睇下環境,我囝囝上年都係大力上幼兒班(2-4yrs),不過喊足八堂之後停左。今年係史丹福上私人班,下個course會轉去大力(1:4)班,雖然地點吾係太方便,但教法我覺得大力好d。

SUSANNA 寫道:
大家可吾可以講多d有關大力野, 因本人想幫囡囡由私人教練轉去泳會, 現還心大心細, 請多給意見.

mkwok
我正打算報7月暑期班, 我會選九展, 你呢?

我都係選九展,98D都到,我打算報星期六,你呢,吾知會吾會同一班呢!

我會坐296D, 但仲諗緊返邊個時段好, 因我星期六長短週 (長週放5:30), 所以真係報, 我會報 6:00 - 7:00. 你呢?

mkwok,

幼兒班(2-4yrs)是否1:3?? 收費如何?? 是否已包入場費?? 咁家長有是否要比入場費?? 2名家長陪可以嗎?? 你囝囝喊足八堂是否導師有問題?? 唔好意思太多問題, 因為我都睇緊呢間, 打算幫呀囝報

Susanna,

我星期六吾洗返工,所以會選擇中午的時間。

yuiyuibb,

係呀1:3,大約120/堂(吾多記得,你可以上大力website睇下),已包入場費,家長不需要比入場費,好似最多2名家長陪,佢地好似有另一個叫親子班,不過家長要落水。

其實導師都好細心,但囝囝做熱身已經喊定先,要我地企係佢身邊,到氹到佢落水,就企係水到喊話好驚要媽媽,其他細過佢的小朋友都不知幾鍾意游,導師都有理佢,但佢都要教其他兩名小朋友,所以拿些玩具比囝囝企近池邊玩,warm up左之後再教佢。但八堂之後囝囝話吾再游,我都冇迫佢。

今年再學返,都不知幾鍾意,成日都想快d上堂,仲話想星期六同日都學。
‹ 上一主題|下一主題