用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撤小學
樓主: vickycheung36
go

聖羅撤小學 [複製鏈接]

Re: 聖羅撤小學

doremima,  我上網睇咗個website,  但睇唔到頒獎 添 !
如果有料/有相就post 上黎 !

而家 "黑雨" 啦,  要接小朋友放學,
啱啱打去學校,  11:45分校車從學校開出
但教統局話继續上課 ???    究竟點 ????

但我啱啱打去學校,,,佢地又話繼續上課啊,,,,,
我原本今日有事自已接,所以寫左手冊話自行接送添,,,
唉,,,好煩呀,,,,,
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

啱啱再問校車ee,  今日继續上課至放學為止 !
唔需要提早pick up !!!

搞到我狂打电話比工人又話提早又話唔提早 !

傻妹,

黑雨同打風唔同架, 要留係室入地方 (之前通告講左啦), 佢地留係學校仲安全啦, 我估食完LUNCH 應該落架啦 ! 放心啦 !

繼續上課咪好囉,,,hahahaha
叫我而家接放學,盞一齊濕晒身,,,,,
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

thx daisy媽咪,,
我唔洗嘞,因為我好差,要睇住阿女本中文書先識同佢對,我平時唔識跟佢d中文字...因間中佢本書d寫法原來真係好多唔同我自己寫法的啊,,,hahaha
anyway thx~
另外,常識科課文我都整左做填充,可方便溫生字,你要唔要呀?

终於可以继續今日的message !  

我個女同樣好鍾意返學, 從未請過一日假 ~!
呢幾年流感都好勁,  今次雪梨型, 下次蘋果型,西瓜型, 荔枝型..haha,  搞到打流感針都唔100% work.  我女話佢果班有3個小朋友發燒, 多數又係流感啦.

Quiz & 小測 就係 exam的rehersal 大同小異, 記得温呢d papers !

搞到我狂打电話比工人又話提早又話唔提早 ! ----> 真係傻婆甘   :  仲諗住乘機即刻走人自己去接.
該用戶已被刪除

Tinkerbell

我scan o左放於以下網址:

Tks doremima,  

I print out to show my daughter !       

醒目開學勳章

cameo

多謝妳的問候,我囡囡已好番la(我e+係越南公幹,所以已幾日無上bk,唔好意思!)我想要一份常識科課文填充呀,謝謝!

Daisy媽,我可以要一份note嗎,我的email: [email protected]

聖羅撒書院的蕭校長很緊張學校的成績架,今次拿到冠軍,最開心應該係佢!我相信係我地d小朋友升中時,聖羅撒書院可能比現在更出名 但我擔心我囡囡升唔到呢!

daisy媽咪,
我已經e左俾你嘞,,,
另外,你都提你女女呢排上堂真係要專心一d,因為見我女呢期手冊寫住分別帶唔同file返去,其一老師同佢地溫一溫,其二係老師都有教佢地考試點答題的啊,,,,,,,

Cameo,
真係 ? 我講都冇用啦, 佢又比老師寫手冊啦 ! 麻煩你都SEND 常識資料比我 : [email protected]

心心媽,
SEND 左比你啦 !

haha...
我發緊夢....自己send左俾心心媽,又話send左俾daisy媽咪,,,
我而家真係send晒嘞,,,eheheheh.......
其實係我剛呢兩日同個女溫中文討論紙時,佢話其中一題水的功用入面有好多個功用,但老師話到考試時識寫兩個就ok....
所以我知呢排佢地為乜帶番d file返去了...hehehe

醒目開學勳章

Thank you Cameo and DaisyMum.

終於考完試, 大家可以開心玩下了 !

HI 聖羅撒家長,

我想問下, 唔知今年是否大多數幼稚園學生都入
返聖羅撒小學.

Hi 心心媽咪,

我想問下由大埔去聖羅撒校車的資料, 可否send比我, 其實你學得如果由大埔聖保去聖羅撤會唔唔好辛苦.

醒目開學勳章

我記得大埔有校車,但要搵番份通告先知詳情,我要搵下.....

其實我覺得大埔去聖羅撒都唔係好遠,我大女K1至K3上學期都係大埔坐保母車返校,都OK架!

還有2個月咋,妳決定點選未呀?

終於考完試了, 真係鬆一口氣.  
‹ 上一主題|下一主題