用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3) [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3)

睇完 王子變青蛙 心情好咗好多,可能係 Happy ending 啦!:  光彩已不復再,琴日去續BNO,个security話我 个樣咁殘 呢胎一定係囝,搞到我唔敢回應佢!
我都覺Tim最近成日提Tiff,佢話 佢同Tiff喺校車一齊坐喎,唔知佢講真定假呢?   : [/quote]

佢哋呢排真係成日一切坐,
Qvi 3.97kg :-?
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

SandyHung, Audreyma & CheaChea,

我坐月都不知幾開心,可能媽媽及奶奶等等幫手, 而且d家姐細佬妹, 放工就過來看bb, 爭住喂奶換片抱bb, 變成老公 ot 到9點, 都有人陪我, 好多野唔洗做, 最煩是天穎要"暗"住睡, 有次我老公揍, 一點都唔睡, 我老公把她抱在我隔離, 等我醒左望一望, 我就知在條圍裙作怪, 要除了即睡,    ,到囝囝, 他無家姐的待遇, 直到現在, 都是自在床仔睡, 無得"暗"    , 所以最重要是看得開, 唔好將唔開心野收埋, 咁樣會像炸彈, 爆起上來就收唔到, 多d諗開心野及睡,一睡可以每餐喂完奶就睡    , 真是好難有咁嘆   

CMMANDY 寫道:
泳衣/ 泳褲    無喎,     咁要提早買喇!    

嘩!冇上

[quote]
CheaChea 寫道:
Sandy,
若然生完出去透下氣真係可以充到電,

CMMANDY 寫道:
SandyHung, Audreyma & CheaChea,

我坐月都不知幾開心,可能媽媽及奶奶等等幫手, 而且d家姐細佬妹, 放工就過來看bb, 爭住喂奶換片抱bb, 變成老公 ot 到9點, 都有人陪我, 好多野唔洗做, 最煩是天穎要"暗"住睡, 有次我老公揍, 一點都唔睡, 我老公把她抱在我隔離, 等我醒左望一望, 我就知在條圍裙作怪, 要除了即睡,    ,到囝囝, 他無家姐的待遇, 直到現在, 都是自在床仔睡, 無得"暗"    , 所以最重要是看得開, 唔好將唔開心野收埋, 咁樣會像炸彈, 爆起上來就收唔到, 多d諗開心野及睡,一睡可以每餐喂完奶就睡    , 真是好難有咁嘆   

多謝你既好經驗分享讓我有心理準備接受新開始。
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

[quote]
佢哋呢排真係成日一切坐,

收到,我会注意呢个問題!:  Tim 間唔中 失驚無神 走埋嚟錫我个肚,又問我 BB幾時出嚟。 咁 我問Tim 如果BB出世佢要同BB訓,Tim 即刻話 唔好呀,BB会賴尿架!    [/quote]

TimTim好搞笑。我都有問阿Tiff呢個問題,佢就無答得咁精景。

若然有18週到若位置可以應該可以睇到。大肚婆大頭假唔記得你幾多週。

savanawong ,

THANKS! 我梗係唔介意喇! 不過我昨晚同個FRIEND 傾開, 她哥哥公司做童裝, 她說幫我找2 套俾她們倆, 所以我暫時唔洗住, 如果我需要, 再找妳呀! 唔該哂妳

CMMANDY

savanawong 寫道:
CMMANDY,

如果你冇泳裝唔駛專登去買,冇咪影過其他造型lor!天穎ge泳裝我就冇計喇,細佬ge泳褲如果你唔介意我可以番去搵番Al Al以前條泳褲俾你,好嗎?

CheaChea,

唔好客氣    我好LIKE 同人分享生B的樂趣, 真是好開心

[quote]
我上胎都有試過,唔知係唔係Tiff太難搞,日喊夜喊唔停又要成日抱,雖然喊唔足一百日但都喊

我14週la !  :

TimTim好搞笑。我都有問阿Tiff呢個問題,佢就無答得咁精景。

若然有18週到若位置可以應該可以睇到。大肚婆大頭假唔記得你幾多週。

SandyHung 寫道:
[4月1日会再去覆診,但 唔知照唔照到囡定囝呢?

我仲可以在4/4 號知完先飛喎   

SandyKL~

王子變青蛙續集 click 下面:
王子變青蛙2(麻雀變鳳凰)

好完美 好perfect,我好鍾意呢个劇。
如果我去台灣,我一定会買哂成套劇返嚟。
喺 香港買果d 碟,係 cut 咗好多架,好多 好touching 嘅片段係無咗! :cry:

Al Al以前都係炒

原來2個b兒時咁曳曳    但她們抱住哭嗎??有沒有試過揹, 我同事個囡, 早上睡, 晚上    , 搞到她們要奶奶姑仔, 一人看一晚, 揹住佢"爬"在度睡, 不過神奇地, 100日後就正常哂   

Sandy,
你最後係唔係無做Oscar,因為若有做都會話你聽照到男定女。

係呀! 我無做Oscar。  醫生話我唔係高齡,而且 度頸皮無問題,所以 叫我不用浪費錢去做喎!

CMMANDY 寫道:
[quote]
[4月1日会再去覆診,但 唔知照唔照到囡定囝呢?

我仲可以在4/4 號知完先飛喎    [/quote]

CMMANDY,
原來你咁早就飛,我成日以為近復活假期先去,咁你會去幾多日,係唔係所有嘢預備好,預祝你旅途愉快。
你能夠一家四口去咁遠真係好叻,我都有考慮去長途旅行,但一諗起十幾二十個鐘機驚小朋友頂唔住就打消念頭,咁天穎是否第一次搭咁長途機,得閒分享D心得。

CMMANDY 寫道:

原來2個b兒時咁曳曳    但她們抱住哭嗎??有沒有試過揹, 我同事個囡, 早上睡, 晚上    , 搞到她們要奶奶姑仔, 一人看一晚, 揹住佢"爬"在度睡, 不過神奇地, 100日後就正常哂   

我就係最驚呢D叫百日哭,所以我有擔心歴史重演。
CMMANDY你兩個都咁乖你真係幸福,所以你多D講呢好例子俾人聽,等人唔洗咁驚。

CheaChea & all,

係呀! 將會是2星期旅程, 4月4 號夜機, 20號早上回到港, 時差問題好像去左16日咁, 大約機程去就13小時, 返就約15小時, 因為"翼"風, 所以回程稍長, 天穎是第一次搭咁長途機, 細佬都一樣, 所以我特別選(來回)夜機, 希望她們都肯睡, 所有嘢未預備好, 不過大致小朋友衫褲, 已經準備哂, 未放入"口急", 我自己d衫褲, 未買, 一日都好忙, 希望下星期可以剪頭髮& 做堆facial 先出發   

CMMANDY

[quote]
Sandy,
你最後係唔係無做Oscar,因為若有做都會話你聽照到男定女。

係呀! 我無做Oscar。  醫生話我唔係高齡,而且 度頸皮無問題,所以 叫我不用浪費錢去做喎! [/quote]

我都同你一樣無做Oscar,但好搞笑我同老公知道係囡之後都大圍緊張話仔就無所謂女就要check清楚,所以補做番個中期測試,我諗我哋都幾重女輕男。
‹ 上一主題|下一主題