用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大角咀有沒有好的幼兒園呢?
go

大角咀有沒有好的幼兒園呢? [複製鏈接]

大角咀有沒有好的幼兒園呢?

請問大角咀有沒有好的幼兒園呢?

Re: 大角咀有沒有好的幼兒園呢?

我都想知呀!

me too

我都係住大角咀,我就幫個女報左大坑東幼兒園(2007~入讀k1)今日還去左新生面試添!另外還會報其它學校(但還未有心水!)但亦會報埋''深培''(貪它近屋企同埋我隔離屋個小朋友現再讀緊他家長話間學校都幾好)
**各位大家交流下意見**

我想問大坑東幼兒園有冇n1呢?同埋深培地方在那裡?

yanyant97:大坑東幼兒園詳細你click here睇
深培 ~ 近住''莊啟程書院''(即頌賢花園果頭)

janetngan2,

你有冇聽個海富院救世軍幼兒園?知0知道好不好呢?

yanyant97:我知有間''海富院救世軍幼兒園'',因我個女係海富苑''協康''上playgroud所以每次返去都會經過''海富院救世軍幼兒園''但好唔好我就唔清楚,不過有bk媽媽話救世軍好多人申請!或者你入左紙申請先啦!

janetngan
hi,想問吓你囡囡係海富苑''協康''上playgroud ok嗎?
有乜吸引你俾囡囡上呀?
同嘛收費如何?
我都係住附近

shirleylaw:我覺得''協康''playgroud好好,還境舒服又清潔,每堂只有8位小朋友+2位導師!堂上小朋友玩遊氣,唱歌,做勞作(件勞作完成左自己帶回家)食茶點!
收費如何 ~ 約$700(每星期2堂,每堂1小時15分鐘)

janetngan
咁好!真係要去睇睇先!
最好係近屋企丫嘛
仲有請問想俾阿仔返半日幼兒園有冇好提意?
都係問定先

我由佢未開(個女11個月), 排到現在(22個月大)都冇消息.
janetngan2 寫道:
shirleylaw:我覺得''協康''playgroud好好,還境舒服又清潔,每堂只有8位小朋友+2位導師!堂上小朋友玩遊氣,唱歌,做勞作(件勞作完成左自己帶回家)食茶點!
收費如何 ~ 約$700(每星期2堂,每堂1小時15分鐘)

tpmak
吓!咁我咪要宜家去排定,仲要唔知等到幾時添!!!!

anetngan2,
請問深培多唔多人報ga...
因為我都想同阿女報呢間, 一來近婆婆屋企,
二來環境好似幾好...
:-D

tpmak:你係咪報海富協康普通playgroud?如係的話應該唔駛等噤耐架(因她會即刻覆你有無位)
我之前都好似你噤等左好耐都無消息?後來係bk見有位媽媽話協康有分幾類,我就打去協康問,她答原來幫我排緊''物理治療師''果隻所以就要排好長時間,後來她同我講如報普通playgroud可打去中心之後叫她轉搭去''家長資源原中心''就唔會搞錯喇!
我覺得你打去協康再問清楚會好d

shirleylaw:邊間學校好我都唔知,現再我都係搵緊資料

WYT: 我都唔知''深培''多唔多人報,係呢你個女係咪報出年k1?你幾時去取表呀?

janetngan2:
yes. 報出年K1. but 我未打去問幾時有表攞.
舊年問過, 好似9,10 月先可以報 及會有open day...

WYT:又係9,10 月先可以報呀!我都未打去問 係呢你個女現再有無返playgroud 呀?

janetngan2,
之前都係返海富協康普通playgroud ga...
but, joint咗1次 跟住冇報啦... 因為d 野又係一樣.
而且嚟緊8月我會俾佢返n1...

WYT:係呀,我個女都係返協康普通playgroud,但今個月無返喇,因時間就唔到(我想柬下午)
8月我會俾佢返n1~你報左邊間?(好8添 )
另外我頭先打左去深培問喇,她話10尾到開始報名同有一個開放日,你到時留意下啦

其實我住yuen long, so I choice n1 near my house.
but for future, I prefer k1/ primary school in kowloon.
because my mami & office all of in kowloon.
‹ 上一主題|下一主題