用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPK interview
樓主: 5354
go

SPK interview [複製鏈接]

Re: SPK interview

ChingChingFather,
其實我都係聽囡囡個補習老師講,至於真/假,我都冇再去研究啦.總之祝大家都好運啦     

醒目開學勳章

Hi, 咁多位

睇完你地的面試情況先知道原來唔係淨係我一個係咁.  真係唔知道佢地點樣去揀人.  老師叫我走得時, 我都唔知道佢問過d mug.  我一答佢話我要番工, 佢就係張紙度tick. 都未問到教學理念就要走了.

總之我in完個感覺係得兩個可能性, 一. 收硬, 二. 唔駛妄想. 所以唔駛點問問題.  我掛住答老師問題, 又聽唔到個女答mug.   睇怕都唔駛等3月個結果, 打定輸數了.

祝各位好運啦.

仲要等到3月20日先至有信,真係等到頸都長,得唔得都想快些知道,點解要等咁耐的,其他幼稚園最多等2個星期至一個月呢

I want to know the results earlier too.   

me 2....

我係路過咋, 勿 spk 未出 result 呀, 點解今日我老公個 friend 話佢個女9月會入spk 嘅?   

idachan 寫道:
仲要等到3月20日先至有信,真係等到頸都長,得唔得都想快些知道,點解要等咁耐的,其他幼稚園最多等2個星期至一個月呢

大碼BB媽媽 寫道:
我係路過咋, 勿 spk 未出 result 呀, 點解今日我老公個 friend 話佢個女9月會入spk 嘅?   

[quote]
idachan 寫道:
[/quote]

唔通佢又係識人???

Me too!   I only asked two questions.  

AndyRain 寫道:
Hi, 咁多位

睇完你地的面試情況先知道原來唔係淨係我一個係咁.  真係唔知道佢地點樣去揀人.  老師叫我走得時, 我都唔知道佢問過d mug.  我一答佢話我要番工, 佢就係張紙度tick. 都未問到教學理念就要走了.

總之我in完個感覺係得兩個可能性, 一. 收硬, 二. 唔駛妄想. 所以唔駛點問問題.  我掛住答老師問題, 又聽唔到個女答mug.   睇怕都唔駛等3月個結果, 打定輸數了.

祝各位好運啦.

以下係我Post在聖保祿幼稚園家長的分享,我唸大家不妨睇下!

(By fai_b)有以下問題想請教一下:
我聽聞校長

fai_b ,
咁即係點呀!唔明呀!係咪即係我
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

May be la! [quote] I Hope so!
baby951104 寫道:
fai_b ,
咁即係點呀!唔明呀!係咪即係我

我識得幾個小朋友, 包括小女在內, 都是在全無背景或關係之下考入SPK. 所以各位唔用太著意一些關係背景之說, 亦不要將壓力加之於自己身上, 順祝大家可以心想事成

Hi artoo

請問每月學費 K1: HK$2354.00 (2005-2006)(每年於九月份調整收費)  還須多小雜費 , 書簿費 ?
Thanks

書簿費每半年收一次, 都係八百幾左右, 已經包晒所有上學用的書簿, 故事書及材料費. 基本上係無雜費.

Hi artoo

THANKS

artoo,

我相信好多家長心儀SPK係佢可以直升小學, 除此之外, SPK有咩好 / 過人之處?

能直升是一個很大的考慮, 但佢的教學模式為活動教學,亦可以訓練學生的思維發展. spk的學生表現亦較為自信及外向活潑.想這亦是其過人之處

如果今年入唔到spk,大家明年會否試多次?

fannyfym 寫道:
如果今年入唔到spk,大家明年會否試多次?

我就唔會.
因為我囡囡有另一個offer都唔差, 只不過係無得直升lor.

但係跟據2003年出生數字&今年考kinder的經驗, 我覺得2003sars年令佢地競爭無咁大, 相對地到佢地升小一中一時情況都會一樣.

而2004年明顯地出生率提升番, touchwood再考多次spk都唔收, 可能考其他kinder亦無今年咁易.

that's why 我唔會博.
當然最好係spk有好消息俾我啦.
‹ 上一主題|下一主題