用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part II ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part II [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part II

明天就到我同你觀課啦

yanyanmama

你很厲害,你又點認到Carmen 嫁?   

christina

你又幾時觀課呀?

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part II

010: 你仔仔好厲害竟然記得我, 我地未見過面 , 加上囡囡尋日特別與big bird組小朋友分開, 佢上數學, 你仔仔上體能, 無一齋, 由於我同龍老師話要29/11觀課, 所以先分開, 所以你仔仔只見到我一面咋都講得出    . 另請教一下, 我地Part 1你最後有一條link去左Part II點做

我同Carmen 係有必必介紹相認

醒目開學勳章

maku
可惜時間唔同,又緣慳一面啦! :cry:

係啦,唯有希望下次gathering见

醒目開學勳章

yanyanmama ,我都估唔到佢認到你,必必佢K1已認,所以認到唔出奇,所以我咪問佢係咪見到必必,佢答係重話見到yanyanmama ,我咪考佢係咩,佢便答我係,佢係”曲髮”所以我知佢無認錯

條link好易做,你係”回應”時,係標題下頭一格"URL"你係個度按一下,再抄你想去個條link的website便可,再唔明比個email我,我send detail d 教你.

必必真係識好多媽咪,唔做家教會真係晒....

010,

有野嘈下, 好過無野講, 我老豆同阿媽就係無溝通, 所以就時常面左左, 相對無言, 有都係我阿媽"哦"我老豆唔好食這些, 唔好食那些.....

做家教會唔駛識人多, 好多家長都係要返工, 放工後才去幼稚園幫手.

maku,

你對仔女打了肺炎針, 是不是今日報紙講的肺炎鏈球菌疫苗? 醫生收你幾多錢一針?  

010: 你仔仔好叻, 不過可能我同囡囡太似

必必

必必 寫道:

你對仔女打了肺炎針, 是不是今日報紙講的肺炎鏈球菌疫苗? 醫生收你幾多錢一針?  

係呀,我pm比你幾錢

010: please check PM

各位, 你地小朋友聖誕祟拜做麥角色?

YANYANMAMA:我囡應該認得你, 我問見唔見到yanyan 媽咪及古太, 佢話見到,還問我何時會出現, 我話神仙變我出現就會變左我出現。

Christina: 媽媽好鬼馬

醒目開學勳章

yanyanmama: I already send it to you, the title is how to do link in BK from 010

醒目開學勳章

yanyanmama  : 我仔做返小朋友!
christina :你唔話比囡囡知咩,黃校長叫我地一定要話比小朋友知先喎,你鬼馬啦你

yanyanmama:你同囡囡好似樣.

maku:12月8日早上觀課.

010:港安做埋的定檢, how much???

yanyanmama,

阿仔做路人, 到時係台的右手邊上, 在左手邊落台, ......年年都係k1做羊, k3女仔做天使.

醒目開學勳章

christina :成個plan約$3,000 for 3-6 yr,每半年做一次測試及大小便,重有1年1次牙科檢查,實數唔係好記得,因係係佢3-yr時join的.

我囡囡同010仔仔一樣做小朋友, 知不知有麥野做

J & D....佢o地係分組上課o既..果日我觀課時覺得空間都可以囉..始終聽老師講故事或者上堂o既時間較多..小朋友都聚集晒o係老師面前坐好..唔覺得太逼..係玩遊戲時就爭d..有機會碰撞..但見小朋友一樣玩得咁高興..並不受空間所影響..而老師就真係好好..我仔仔連返到屋企都會提住..我仔仔好鍾意返學o架..至於課程冇同第二間學校比較過唔係太清楚..不過仔仔讀得好輕鬆..我仔仔只係k1班英文..都仲係學緊letters同簡單o既生字..不過學校只係想小朋友知道點讀..唔洗背點串住o架..暫時未睇得出英交好唔好..反而我仔仔對宗教概念濃厚好多..進步得好快..呢點我老公最開心...

yanyanmama....係呀..我o係泰林門口等車返屋企o麻...你應該係尋日o係學校同必必一齊果位???唔...應該係...你o地尋日觀完課揍放學...嘰...真係靠估...我都唔係後生lu...話晒有兩個小朋友o麻...

010.....我都好想去海洋公園呀..不過都要爸爸有時間至得..又係呢個一拖二驚攪唔掂o既問題啦..冇聽曦曦提過鐘意鯊魚..可能呢排我屋企成日開住now...有時會o係discovery睇到鯊魚卦...我諗我同yanyanmama應該係必必介紹o既..

必必....我個仔冇份做..只係唱遊..不過到時我都會抽時間去睇..小朋友表演一定好得意...
哎...又唔傾得住...要同個仔落去睇埋醫生...再見!!
‹ 上一主題|下一主題