用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有將軍澳天主敎小學的家長
go

有沒有將軍澳天主敎小學的家長 [複製鏈接]

有沒有將軍澳天主敎小學的家長

有沒有將軍澳天主教小學的家長可以講下你的小朋友讀得開心嗎?  學校著重學生的英文及普通話嗎?  校風如何?

Re: 有沒有將軍澳天主敎小學的家長

我叔仔既囝囝係將軍澳天主教小四既學生, 聽佢講佢地既功課都幾深. 同埋佢地小四有分精英班, 所以小三時個個都好博命想入. 佢地係3測, 3考. 不過佢地係將軍澳幾top既小學黎ga, 好多人都想入. 我聽叔仔講, 佢地校內成績好都會小六時跨區考地他較top既中學, 唔會留係將軍澳區既中學讀.

謝謝你們的回應, 有沒有其他家長有更多的資料呢?

我都有考慮比亞女讀呢間學校 , 但從周邊的意見得知呢間學校d課程都好深 。我隔離屋對孖女由2年級開始就要上補習班 , 有其他小朋友都要轉校 , 係因為佢地讀得太辛苦和唔開心 , 壓力又大 ; 雖然呢間學校係區內係好top , 但如果個小朋友讀得唔開心就算幾好都冇用 , 始終返學上堂係佢地 !何況亞女本身的性格比較好動 , 要佢坐定定讀死書會比較困難 , 所以最後我和先生都決定唔揀呢間 , 唔想亞女讀得辛苦時我地大人又教得辛苦 。

該用戶已被刪除

我有一仔一囡係將軍澳天主教小學讀書,個仔讀二年級,個囡就讀五年級,雖然囡囡要參加口風琴、朗誦和排球比賽,但佢D成績都唔錯,但仔仔D成績就唔夠家姐好,仲要參加學校輔導班,但聽
‹ 上一主題|下一主題