用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 香港嘉諾撒學校 [鰂漁涌]
go

香港嘉諾撒學校 [鰂漁涌] [複製鏈接]

香港嘉諾撒學校 [鰂漁涌]

有冇小朋友讀緊? 想知對這校有何意見

Re: 香港嘉諾撒學校 [鰂漁涌]

我兩個女都係讀呢間學校下午校,好開心,冇壓力,功課唔多,中英文默書隔週舉行(即一星期中默,一星期英默),老師都好好人,有問題打去學校搵老師,佢地都會好肯幫助,詳細解答,佢地2007年會上下午校合併,所以對於即將入讀既小朋友,無論揀上午校定下午校都應該冇乜分別。
豬仔兔

thank you!

主要係幫friend 問下意見。不過我又想知下,我個女而家先n1,不過諗訂都唔太早吧?

知唔知多數會派哪幾間中學? 好似有收男仔喎~ 另外, 你覺得校長好5好人(我覺得校長真係會好影響學校的發方向的~)

我想問下通常幾多分先入到, 仔仔有20分, 機會大吾大, 到時轉全日制, 會吾會小左機會.  請分享.

up

校長是個很親切及有禮的天主教徒,我的囡囡非常喜歡這學校,真正做到開心上學。小一程度OK,功課適中,

請問呢間學校是否女仔多過男仔呢.

dadadidi888 寫道:
我想問下通常幾多分先入到, 仔仔有20分, 機會大吾大, 到時轉全日制, 會吾會小左機會.  請分享.

20分應該入到
如果轉全日制就會有6班, 收多左人.

一班35人計算,大概有7個男同學,約五分一左右,將來轉全日制,收生人數冇變,因為而家上午校收3班,下午校收3班,全日制後共有6班,所以基本上係冇變,只不過係返學放學時間改變,今年開始二年級轉用幼聯英語,效果係點就唔知啦!overall黎講d學生好開心!
豬仔兔

thank you!
但轉全日制即一級有六班,咁學校可容納到嗎?
會唔會新開的會縮細學額去遷就返?
‹ 上一主題|下一主題