用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 青衣宏福interview一問
go

青衣宏福interview一問 [複製鏈接]

Re: 青衣宏福interview一問

青怡係返weekend既playgroup同n1, 宏福係返k1-k3

emeraldlam,
我冇報呀, 想報學之園多d      

emeraldlam,
未呀, 因為我都未交表      

我問過佢話最遲要2月交表, 3月開始in, 咁下個再下星期返playgroup時先交  

我買左今期東週刊, 有講幼稚園interview問d咩, 你有冇fax機, 我fax比你睇下

cway,
咁你有冇返佢地個playgroup呀?

cway,
好唔好我唔敢講, 我覺得ok喇, 不過就貴左小小, $1610/9堂, 每堂得45分鐘, 唐人老師, 不過全程多數英語

另我都返緊康傑(海悅)又係幾好, $860/10堂, 1小時15分鐘, 有茶點, 手工, 遊戲, 唱歌, 都幾好, 全程中文.

cway,
佢2度都鍾意架, 不過時間夾到我都冇問題.
康傑返星期三4:15-5:30, 學之園返星期六12:00-12:45

emeraldlam,
轉頭fax比你.  

cway,
係呀, 我冇返工架, 康傑only返星期三咋, so依家一個星期都係返2日, 都ok既, 星期三我同個仔返, 星期六我就比我老公同個仔返, 大家都可以同佢親子樂      

ichome2002,
我都問過宏福, 不過我唔係好想比按金, 同我依家2間都唔駛比, so我最後都冇報到.

至於有咩好處? 我只係唔想日日同去係屋企同公園, 又可以同其他小朋友玩下

emeraldlam
見成點呀? 好鄧你緊張tim    

emeraldlam,
咁成功在望         收左話聲我知, 我星期六會去埋"x思"(曉峰園個間, 唔識打o個個字   )你有冇去睇過呀?

cway,
係呀, 係啟思, 唔係曉峰花園係曉峰園, 係邊? 係油站附近, 你知唔知邊樹?

emeraldlam,
其實啟思我都係遠架, 不過聽另一位媽咪話青衣區既校車都係$350/月, 所以會唸唸.

係喇, 傾傾下得我地3個tim      

話時話, 幾時先知結果呀?

cway,
我以為你都係住青衣tim!  
我都係首選學之園, maybe next choice 啟思, 不過要星期六先去參觀, 其實.............我仲未打去約架      
如果大家都係選學之園, 我地先係同學仔喎      
你有冇去學之園睇過呀? 06年既PN, 佢地加左學費, 係$3150, 上年係$2980
青衣間啟思我唸唔同你講個間, btw, 等我睇完再報料先  

ichome2002
我都住碼頭架喎      

cway,
我岩岩打左去, 佢叫我去埋interview, 約左9:30, 你會唔會join埋, 比左電話你先, 你打去問下 29428818.

abebe,
其實我問宏福佢本身都話係3月先interview架, 不過又唔知why佢依家又開始in, 不過個個人都唔同, 我自己就首選學之園      

emeraldlam,
係呀, 我住翠怡架! 我呢個星期都好忙呀, 聽日二伯先走, 星期六要去飲呀!
我約左星期六上午去interview埋x思, 返黎再報料
你返宏福都好方便, 行過swimming pool就可以  

emeraldlam,
星期六in完x思, 再話你知        

cway 寫道:
[quote]
bby 寫道:
cway,
我岩岩打左去, 佢叫我去埋interview, 約左9:30, 你會唔會join埋, 比左電話你先, 你打去問下 29428818.
唔得喇, 我今個星期6上就要返工呀 仲諗住可以大家去睇下添, 或者你in完上黎報報料啦 [/quote]

cway,
好呀, 好呀! 其實x思都係有媽咪介紹話校舍好靚同好clean我先去睇睇, 如果真係正, 再話你地知喇, 不過佢咁快in我, 佢收我個仔, 都唔知比唔比留位費好     你地都知我心水係學之園架喇  

abebe,
朋友同我講過 $2xxx, 唔記得左係xxx, 星期六問左話你知      

校車問題我呢岩先再唸, 再者佢架校車只行青衣, 其他地方又另一架(都係朋友話) 如果只行青衣都ok既, 因為唔會坐好耐, 不過都係過埋星期六先      

cway,
係呀, 學之園要出年3月先in, 又要再等, 我聽日返playgroup會交埋form.

emeraldlam
一定一定  

cway 寫道:
[quote]
bby 寫道:
cway,
係呀, 學之園要出年3月先in, 又要再等, 我聽日返playgroup會交埋form.
我仲未呀, 因為好懶&好忙上BK [/quote]

cway,
你冇返工架? 我都係好忙上bk    

cway 寫道:
[quote]
bby 寫道:
cway,
你冇返工架? 我都係好忙上bk    
我要返工架, 不過喺公司一邊做, 一邊上bk囉, 所以真係冇停手架 [/quote]

咁又幾好喎       我都想搵返份咁既工

emeraldlam, cway,
今日去左啓思喇, 感覺我自己都幾好, 每個課室都有洗手盆, piano, 同一出門口有個花圃, 都幾田園feel, 不過就有樣野唔好就係summer一定會有好多蚊, 因為我今日去巳經見有, so........而學費就$2680, 校車 $350(只行青衣), 不過我老公就都係like 學之園, so 我地多數都會唸返學之園, 而今日返playgroup時都交埋表, 同啓思佢今日話interview, 其實都冇問過我任何野, 只係比小朋友玩下, 唱下歌, 講左一個故事, 另加院長黎介紹一下學校, 佢地會k2先比小朋友寫字, 就係咁喇.  
‹ 上一主題|下一主題