用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 青衣宏福interview一問
樓主: emeraldlam
go

青衣宏福interview一問 [複製鏈接]

Re: 青衣宏福interview一問

bby
你記住報下料呀, 雖然我無報, 但都想8下

大女25/7/04 細女25/3/07 2

bby
我成日唔肯定係住邊呀, 係咪翠怡呀??? 我地真係可以約埋一齊玩呀.

emeraldlam 寫道:
我有去你講的forum, 不過好少留言. 我係0408多呀, 因為當我有左時, 係的預產期係8月呀.
OIC, 你囡囡早出世

emeraldlam,

其實我都未完全決定學之園架, 即使佢收我囝仔, 因為我未睇過間學校, 同埋佢既學費真係貴呀, 我想nursery最好唔好太貴&近home囉. 再加上聽見宏福既comnent都唔錯, 所以報埋囉.

Hi all

我與你們一樣, 想替囡囡報學之園及宏褔, 但我問過宏褔他們於interview後2 weeks內會通知收不收, 若收了便要交一個月學費作登記; 至於學之園則下年3月才interview, 那麼若交了宏褔$2510學費又不讀的話, 好像很浪費, 但不交又怕到時學之園不收無位, 都不知點算好.

請問你們會否報學之園, 又若學之園收了, 會否放棄宏褔?

emeraldlam,
無窗真係唔ok的,夏天就話開冷氣遮,咁冬天點呀??
空氣唔流通的話,細路就好易病ga la,
我都成日收到學之園的promo單張,但上網睇下,佢地標榜用英語教學就要三千幾學費,我覺得一d都唔值,我寧願留番d$$$幫bb報d興趣班,bb一樣會玩得好開心

cway
可能我當日養胎養得唔好,又無咩戎口,所以個女出世後皮膚都較乾燥,腸胃又麻麻地,
好似她而家就黎兩歲,梗係鍾意週圍mo 下,好聽d就係探索下身邊的事物,但係偏偏佢又鍾意咬手指,所以因為lee d原固,攪到上吐下瀉,都唔記得放低左幾多條紅衫魚比醫生至攪番dim,
仲有,上個月帶她去參選青衣商會幼稚園,lum住去玩下,但去到見到環境麻麻,清潔又麻麻,本來都唔想比bb玩,但佢又扭計要玩滑梯,就係gum e玩兩轉,再入課室行個圈就走,返到屋企同佢沖涼就比佢嚇親,成個肚仔出晒d紅色粒粒,好彩之前有d皮膚敏感藥膏用剩,如果唔係,又要放低二百幾蚊比醫生啦     

ichome2002
我都住碼頭架喎      

cway,
我岩岩打左去, 佢叫我去埋interview, 約左9:30, 你會唔會join埋, 比左電話你先, 你打去問下 29428818.

abebe,
其實我問宏福佢本身都話係3月先interview架, 不過又唔知why佢依家又開始in, 不過個個人都唔同, 我自己就首選學之園      

emeraldlam,
係呀, 我住翠怡架! 我呢個星期都好忙呀, 聽日二伯先走, 星期六要去飲呀!
我約左星期六上午去interview埋x思, 返黎再報料
你返宏福都好方便, 行過swimming pool就可以  

bby
無錯, 我就係貪佢近.

宏福佢本身都話係3月先interview, 不過唔知點解佢會11月就叫我去. 不過都in左, 看下去收唔收.

emeraldlam,
星期六in完x思, 再話你知        

abebe,

宏福&學之園我都未決定邊間架, 因為兩間我都未去睇過&未in, 不過如果真係in左宏福佢又收既話, 都會交喇, 因為學之園學費有d貴, 如果係n1既話, 平d都好喎.

ichome2002,

如果係咁, 真係要密d幫佢清潔手仔先得喇. 我囝囝都有濕疹架, 所以d皮膚都係唔好, 有時真係好鄧佢地辛苦架

bby 寫道:
cway,
我岩岩打左去, 佢叫我去埋interview, 約左9:30, 你會唔會join埋, 比左電話你先, 你打去問下 29428818.
唔得喇, 我今個星期6上就要返工呀 仲諗住可以大家去睇下添, 或者你in完上黎報報料啦

emeraldlam,

想問下你interview有d咩問架

cway 寫道:
[quote]
bby 寫道:
cway,
唔得喇, 我今個星期6上就要返工呀 仲諗住可以大家去睇下添, 或者你in完上黎報報料啦 [/quote]

cway,
好呀, 好呀! 其實x思都係有媽咪介紹話校舍好靚同好clean我先去睇睇, 如果真係正, 再話你地知喇, 不過佢咁快in我, 佢收我個仔, 都唔知比唔比留位費好     你地都知我心水係學之園架喇  

Add oil la.  

bby

我地原先都有諗啓思, 但都係因為要搭校車, 怕佢咁細要自己搭車危險, 所以先無諗, 唔知啓思幾多錢學費呢?

我有朋友讀過藍田分校話好, 所以我老公都有啲興趣

abebe,
朋友同我講過 $2xxx, 唔記得左係xxx, 星期六問左話你知      

校車問題我呢岩先再唸, 再者佢架校車只行青衣, 其他地方又另一架(都係朋友話) 如果只行青衣都ok既, 因為唔會坐好耐, 不過都係過埋星期六先      

bby 寫道:
cway,
好呀, 好呀! 其實x思都係有媽咪介紹話校舍好靚同好clean我先去睇睇, 如果真係正, 再話你地知喇, 不過佢咁快in我, 佢收我個仔, 都唔知比唔比留位費好     你地都知我心水係學之園架喇  
不過學之園要出年先interview喎

bby
記住上來報料呀

bby 寫道:
emeraldlam,
星期六in完x思, 再話你知        

‹ 上一主題|下一主題