用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 太古小學屬於band 幾?
go

太古小學屬於band 幾? [複製鏈接]

太古小學屬於band 幾?

請問太古小學好不好? 校風怎樣? 學校屬於band 幾?
請解答, 謝謝

Re: 太古小學屬於band 幾?

我個朋友話, 有幾多新身移民子女讀.
學校成績與外有距離, 只是一般, 一定讀得幾輕鬆.
最近有精英班救亡, 但成果未知.
校風一般. 老師...睇你好唔好彩, 唔係個個老師有問必答. 肯幫忙.
學校資源較好, 因有太古集團支持, 快過政府批款, 校舍新, 係一個優點.
應該只屬band 2頭. 派band 1學校比率只有約30%.
如屬14區, 可考慮衛理, 幾好.
太古有老師比自己仔女去第二間都唔讀太古添...諗吓.

太古校舍都幾正, 雖然不斷進步,但是都要待一段時間
才可見成果, 因我的小孩出年才選,到時再看情況,
其實我心目中已有兩間的, 第一間是'衛理'因我個
姪現讀. 幾開心, 我知該校有一名老師對仔女都在此校讀,
應不錯吧! 另一間便是'嘉諾撒' 2007 轉全日,校風亦好,
朋友推介的. 出年要決定了.

wlk168win 寫道:
應該只屬band 2頭. 派band 1學校比率只有約30%.
如屬14區, 可考慮衛理, 幾好.

band 2頭?我真係out啦

hi,
如以學術方面, 真差差少少, 同區的康山小學也好過他呢!
‹ 上一主題|下一主題