用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山(威寶)的playgroup,就算免費都不會再參加 ...
go

馬鞍山(威寶)的playgroup,就算免費都不會再參加 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

馬鞍山(威寶)的playgroup,就算免費都不會再參加

Re: 馬鞍山(威寶)的playgroup,就算免費都不會再參加

嘩吔咁差呀!,d小朋友幾大呀? 咁教既老師係外藉or中國人,成$150一堂都唔係平喎!唔怪之得你咁嬲啦!

Re: 馬鞍山(威寶)的playgroup,就算免費都不會再參加

我個仔一歲之後參加過兩間playgroup,所以可以同你分享下。
玩遊戲係細路仔最鍾意,比著係我個仔,佢玩個半鐘頭都樂此不疲,不過通常都係安排響課堂結尾,好少一開始就玩,因為有d細路真係玩到唔捨得走。
通常都係唱返同一隻歌,試過有一間唱足十堂都係果幾隻歌,其實小朋友咁細個,想佢記得,真係要不停重覆,唔可以預期佢聽一兩次會識,所以唱同一樣的歌呢樣我覺得可以接受。
做手工又係間間playgroup都有架,其實都係比小朋友嘗試唔同的事物,重點係手部運動,又或都試下掂顏色呢類,唔係培訓佢做藝術家。你可能期望太高啦。
當然訓覺就一定唔會接受啦。

$150 per session is not cheap if it is taught by local teacher. I usually do a trial before commiting a series of classes. During trial, you can see how good the teacher is, and how is the lesson plan, etc. I am lucky that I picked the right one first time for my BB.

Do they let you refund, or have you complain to management there?
該用戶已被刪除

hi puipui&heihei,
我返沙田廣場地利雅(好時光),$350/月,逄星期六個半小時,開始吃茶點,劃畫填色,大肌肉運動,唱歌,但要好守紀律,唔係會比老師罵,你認為點呢,因我返了兩堂,覺得太守紀律唔似玩,但囡囡上第二堂時的規矩又比以前好少少,你認為如何呢.我有想過威寶的,但一次要比咁多錢,所以無去.

可否pm information給我!

我個女一去到會玩玩具, 15分鐘後就入課室唱歌, 之後15分鐘就大肌肉活動, 比佢地玩滑梯, 行平衡木(當然有人睇住), 最後15分鐘做手工, 咁就1個鐘頭PLAYGROUP完哂
‹ 上一主題|下一主題