用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山威寶幼稚園
樓主: wwpinky
go

馬鞍山威寶幼稚園 [複製鏈接]

Re: 馬鞍山威寶幼稚園

ccdccl,

讀半日國際班學費$3,050包早餐生日會費,全日班$4,100包早午餐,全日班上午英文下午有個半小時學中文4点3放學,11点半至12点半午飯,12点半至2点半午睡,跟着個半小時學中文。
Mel

ccdccl,

我仔仔係3月中生日的,所以5月便有26個月大啦!國際班N1半日學費$3050,雜費$5xx,我已交了所有費用(除了校服未買外)。

Jenny

MrsFung,

嘩!主流班真的那麼利害,那你有沒有想過幫女女轉team呢?  我現在亦在想到我仔仔K1時,是否有須要給他轉出去九龍塘的學校。

Jenny

wwpinky,

我仔仔係2004年出世的,所以5月才插入入讀N1國制班,要到明年才入讀K1喔!  半日國制班HK$3050.

Jenny

我以為你仔仔同我個女一樣03年及case一樣,我已經報名今年8月入學威寶主流班k1,現在無讀任何n1,所以想搵o的興趣班比佢上o下! 你有無意見呀?

wwpinky,

我現在仔仔在荃灣小冬冬返playgroup,但可能你會覺得遠。我聽BK媽咪講朗研社都幾好,逢星期六在沙田上堂。

Jenny

Jenny,

可唔可以比朗研社email address/contact nbr,等我查下,
謝謝!

祝賀新年快樂!

Pinky

祝賀新年快樂 !
小朋友快高長大 !
大朋友心想事成 !
大家身體健康 !

Happy New Year!

happy new year to all

好開心!我仔仔昨天開始返全日,老師今天打电話來話佢都算聽話,已經適應校園生活,今日可以留在學校午睡,跟着上中文班。太好了!

我替你開心!希望你仔仔讀得更加開心!

MrsFung, 其他媽咪好ar, 好耐無上來傾啦.. 我仔仔依家讀緊k1主流班, 佢好開心, 佢同o的老師, 校長關係好好, 佢每星期都有上學校o既課外活動... 佢上個月仲去佐表演tim.. 我們都有去睇佢, 估唔到佢可以跳得好好.. 見到o的老師都好細心,校長都好好.. 我發覺真係無選錯.. 佢地o的課外活動又唔係好貴.. 佢自從表演完之後, 成個人好似大個佐好多噉, 信心大佐好多...
佢都學佐好多中文字.. 每個星期都有字咭, 我都唔係成日同佢溫ka...暫時佢都ok, 唔會覺得辛苦...
佢地成日都有唔同o的o野玩ka wor.. 之前就比佐一個植物返屋企種, 跟住過2個月就取回校送比老人家or放在校園種, 都可以種到開花, 我個仔見到有花都好開心ka...
我都唸緊9月會唔會比佢返全日, 等佢可以自理能力更加好...

各位mummy 好ar.. 好耐無見.. 祝大家仔仔女女快高長大, 聽聽話話, 身體健康..

我仔仔係讀威寶主流班k1ka, 佢讀得好開心, 同o的老師/校長關係好好.. 佢仲參加o的課外活動tim, 佢上個月仲去表演跳舞, 我們都有去睇佢, 估唔到佢都可以跳得好好. 見到o的老師好細心, 校長好好.. 自從佢表演完之後, 成 個大個晒.. 信心大佐好多...

佢學中文字都幾深ka, 每個星期都有字咭.. 每日都有2樣功課, 佢都ok wor, 都好鍾意.. 我唔係成日幫佢溫. 不過都ok, 學校都會幫佢溫, 都有溫習週, 佢又好鍾意講學校o的o野...

佢學校都幾活動ka wor.. 好多時都有唔同o既o野安排, 上次佢地學校每人比佐一個植物返屋企種, 2個月後就取回校, 送比一些老人, 一些就放在校內, 我個小朋友見到開花好開心...

學校又成日會安排一些課外活動(價錢唔算貴)都幾好... 佢亞仔都報佐幾個, 佢有音樂, 運動, 英文, 勞作比我們家長選, 有時平日又唔想工人帶佢去太遠處學, 噉在學校都幾好, 起碼近, 同安全o的.

我發覺我都真係無選錯.. 其他mummy, 你們覺得點ar ??

qkhui 你好,好開心聽到你仔仔讀得好,因為我個女將會今年8月入讀主流班k1半日,請問你課外活動係邊個時間上?大約多少錢?你仔去o左邊到表演呀?
Pinky

各位媽咪好!我的仔仔現在讀N1國際全日班,下午四点半放學。但我知道主流全日班放五点半,点解同是讀全日班但放學時間會不一樣呢?有冇人知道点解?

wwpinky, 你好ar... 佢地o的課外活動唔定ka wor. 不過我多數chose 4:00後o既... 佢依家返緊, 體操, 跳舞&英文, 3月會返埋音樂.. 多數都係4:00後, 跳舞就星期六o既... 大約都係幾拾元一堂lo...
佢1月22日在hunghom 都會廣場表演

謝謝 ! 希望我都好似你咁無揀錯學校la !!
‹ 上一主題|下一主題