用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山威寶幼稚園
樓主: wwpinky
go

馬鞍山威寶幼稚園 [複製鏈接]

Re: 馬鞍山威寶幼稚園

恭喜你終於找到決定, 希望你個囡囡係崇真美善讀得開心 !

你好嗎 ? 好耐無聊天啦 !

請問你知唔知有無興趣班適合2.5-3歲小朋友玩!

我個女剛剛讀完YMCA's playgroup, 我想搵另些野比佢玩!

有無其他人知呀 ?

wwpinky

hi 我都好耐冇上bk, 咁岩今日上黎
上星期六威寶有個年宵嘉年華, 我冇報讀威寶, 佢都寄信通知我, 我都想去, 但咁岩個女病左, 你有冇去?好玩嗎?
我最近睇到柏斯有個小小莫扎特的班, 適合2.5歲以上的小朋友參加, 你會唔會考慮比個女去, 要早的報名架, 不過都幾貴, 成個course要5千幾呀
YMCA PLAYGROUP好唔好架, 係邊度架, 係咪外藉老師敎呢,我而家逢星期六帶個女去上PLAYGROUP

我要返工,但係我老公帶個女去玩,ok啦,有捉魚,唱歌舞!
小小莫扎特的班,係邊到呀?5千幾有幾多堂?
Ymca playgroup幾好呀!4千里幾3個月,係外國老師教!剛剛12月完,效果非常好!跟隨個班時間堂數太密,所以我無考慮再報,但見到個女好悶,想比佢玩其他班!
你而家上playgroup係邊到呀?幾多錢?好唔好呀?

wwpinky
我而家係馬鞍山廣場間約約翰教室上playgroup, 大約100元1堂, 不過應該冇ymca咁多野玩, 聽你講真係幾好, 如果我想

你可以上ymca網取得資料 - www.ymcahk.org.hk
多口問你一句,你係唔係全職家庭主婦,唔駛上班?
如果係,我見意你去ymca上playgroup,真是非常好!

wwpinky
我係全職返工的

wwpinky
我係全職返工的

oh, 我估錯左!

你有無上ycma網呀?

我昨晚去左馬鞍山廣場羅逸雅芭蕾舞學校,可能會比個女去
join.

Mrs Fung,

你好,請問你的小朋友讀N1還是讀Kl呀?  我個仔讀N1 國際班, 返了2星期學, 將會在九月讀全日班;  請多多指教.

Mel  

Hi Jenny,

你好, 請問你個仔是否會在4月報讀Wellborn 國際班? 我個仔剛剛報讀1月N1班, 可能新環境, 他時常對我說 "媽媽, 唔返學", 我見到N1的小朋友同外籍老師好friend, 有說有笑, 好開心, 我個仔因新環境, 所以唔習慣.
你的小朋友會讀Wellborn K1 班嗎?

Mel

Melcheng,
我 已send pm給你了!

請問有無讀緊主流班k1的媽咪? 想問八怪下你們中文的進度,寫緊什麼字? 學緊什麼字? 係咪有認字咭派,回家要幫小朋友練習認字?數學方面如何?

Mel,

係呀!我已經幫我仔仔交晒費用,準備插班入讀國際N1的半日班。不過,我見4月有太多假期,所以我轉左從5月才開始入學。我已經帶過我仔仔去過威寶,每次他都樂而忘返,所以,我估計他不會太難適應。但也要看看他到時的表現我才敢肯定哦!

你仔仔之前有沒有返playgroup呢?  可能他只時一時間未能適應吧!  給他多一點時間,或者週六有空時也帶他返校園走走玩玩,這樣希望會好些啦!

Jenny

Mrs Fung,

你女女係讀緊主流班嗎?  因我好像記得你女女係讀國際全日班呢?  另外,我又想問問你是否知道威寶的學生大多可以派到甚麼小學? 國際�主流班學生有分別嗎?

一時太多問題發問,請見諒!

Jenny

JENNY_LEUNG

想問下你仔仔出年5月幾歲?國際N1半日班的學費幾錢?雜費幾錢?你洗唔洗交學費?唔該晒

WWPINKY

我睇過YMCA網站啦, 地址係尖沙咀喎, 都幾遠, 一來一回都要個幾鐘, 不過我會考慮下

Jenny_Leung,

我女係讀國際全日,不過我想八怪下主流班學緊什麼,因我知主流班的程度都幾深,而國際班就輕鬆d。之前聽過老師講,佢地有人考到陳守仁、油天、maryknoll。

請問你知唔知康傑好唔好?thank you !

Jenny 你好,

請問你仔仔係唔係2003年出生,是否已報o左今年8月K1威寶主流班? 5月入讀N1國際半日班,要交幾多錢 ?

Pinky

真係幾好,雖然車程比較遠,但真係好值得,不防一試!
‹ 上一主題|下一主題