用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 真道— 要文商合拼!(星期 3 開始)*我好慘呀!!!! ...
go

真道— 要文商合拼!(星期 3 開始)*我好慘呀!!!! [複製鏈接]

真道— 要文商合拼!(星期 3 開始)*我好慘呀!!!!

我文架 ma ...
下 wed ... 一返學!!!(mon 都是假期)
我就要同商合!!! 3 X 人一班 ..
我同佢地商都是勁勁勁唔想一齊 low ..
我地是 2 種人!!我唔希望佢地上堂嘈 = =
上 RE .. 係 HALL 1 百幾人 ..
商就不停大叫 ,
我真是唔想 ,
仲有,我地 Y 是最快進度、最乖的 ...
唉 ..  
為左D理科要分 2 班!
要我地 2 者合拼!
無理!!!!!!!!!!!!
激死我!!
仲有,我有個teacher .. 如果佢冇講大話 ..
佢話自已的人工 9 0 0 0 都冇 ...
唉 ...........................................
我都無話可說 ..
發表意見啦 ~ = =  :-x

Re: 真道— 要文商合拼!(星期 3 開始)*我好慘呀!!!!

How Come??!!!!   

You are F4, 5??
我有四個老闆 大老爺 大小姐 細小姐 呂宋小姐 :-)

醒目開學勳章

Re: 真道— 要文商合拼!(星期 3 開始)*我好慘呀!!!!

$9000  都冇,  唔怪得D老師會轉工.

係唔係因為上次報紙果單投訴? 不過,都好難講,唔想百幾人一班,就要分班,其他班就自然要合併,你班得10幾人,加多10幾人都係差唔多30人嗟!當然,早d甘做會好d!

嘩!$9000?太刻薄了! 我都走啦! :tongue:  

呢間野 ...
之前有勁多teacher 走 ..
例子 1 :
一個唔知佢教乜,不過 eng 勁人,有學識,幫我地練朗誦 ..
佢呢,同 school 講 .. :『我要生仔!唔教、唔做啦我!』
咁佢走左啦......
跟著,我個 fd (之前是 logos) ,轉去 b p s ,,
付近見到佢,由於認得,所以講下野 ..
個 teacher 冇生仔!
呢個只是個理由…
佢而家是係一間 school 做校長 = =
好似叫 "瑪莉曼'...唉.....

例子 2:
一個 eng 的老師 ..
佢同我地講,佢屋企人有事...
要返去呢個外國...唔教.........
又無耐,我有同學係寶琳見到佢 ...
我地諗 (好大機會),佢是唔想教,
所以搵個藉口,扮下野呀 ..

不過,我諗是人都想要一份做得開心同穩定的工的 ..
其離職的真正原因 ..我諗冇人比"佢"清楚 = =
唉…無啦啦做做下唔做 ...一定有好大的理由..
起初用甜言蜜語叫你離教 ..
但是 ..........................可憐爆 ><
swimming 寫道:
How Come??!!!!   

You are F4, 5??

我地又要轉老 師啦 ......
我希望佢唔好走 ~ 佢教得幾好 ..
其實,佢都是9 月中先教//
有一堂,無啦啦冇返 ..
=[size=xx-large]學校作左個藉口!話佢病!
唉. 其實是因為佢好支力,人工少,又辛苦,
佢有教過書架之前..
又唔是真係值咁低薪 = =

果單 野 ... .. 我冇野好講 ~
咁多人?你估大學咩??
我自已就係呢度讀得 ok , 有 fd ,唔想又轉校 ~
因為是影響好大!
其我唔多滿意是某某人,
成是都是咁的 = =
仲有,"有個人"(總之堅料)提供資料,
話 fri D人 lao 交 ..
何必呢 ,, 我地比多D錢 ~
你開價啦!請老師,我諗其實唔難,
不過請返離的是好唔好就難講的 ...

[size=xx-large]算啦你!等人問候啦!去 x 啦!開發表完畢.....

唔係好明:其我唔多滿意是某某人,
成是都是咁的 = =
仲有,"有個人"(總之堅料)提供資料,
話 fri D人 lao 交 ..
何必呢 ,, 我地比多D錢 ~

其實我都覺得小班教學幾好,而且始終文科班一班會好d,你學校咁多變動,好唔穩定。我明你地讀得幾好無啦啦又要合拼,始終要時間適應。

其我唔多滿意是某某人, (學校話事的人 - -)

"有個人"(總之堅料)提供資料,(校內工作人員)

何必呢 ,, 我地比多D錢 ~(又話我地用D資源呢唔平均分佈..,唉,唔是樣樣都是用 double 的!!)

(比返多D錢 - -囉)

仲有,你是新的會員.....你玩呢個 baby kingdom ,回應的淨是我的文章 ... 我覺得你可能會識我,或者我識你囉 ......
不過唔重要,我都是講的 feeling 同事實 .. = =所以,我唔問心無愧!

雖然.....
我覺得理科分開69 人會好啲.....
不過我驚會被分去d 曳班道.....>.<!!

同埋我都唔讚成將文商合拼....
你哋實上唔倒堂!!!

sure 上唔到啦~
我真是 X zxyΧ ...... 佢 - -
sarah~8zi 寫道:
雖然.....
我覺得理科分開69 人會好啲.....
不過我驚會被分去d 曳班道.....>.<!!

同埋我都唔讚成將文商合拼....
你哋實上唔倒堂!!!
‹ 上一主題|下一主題