用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家一齊入黎~~比較下仔女現讀學校的功課進度及數量???? ...
樓主: joey媽媽
go

大家一齊入黎~~比較下仔女現讀學校的功課進度及數量???? [複製鏈接]

Re: 大家一齊入黎~~比較下仔女現讀學校的功課進度及數量????

Hei-Hei 寫道:

都唔明, 小一就比咁多功課......... 真係慘~~~

唔通學校覺得, 功課愈多愈好?? 課程愈緊迫愈好??

辛苦了小朋友, 亦辛苦了家長!! o矣! 真係慘!!!!

我地可以點?? o矣!!!!!!!!!!!!

可以係入學之前就打聽下間學校既教育理念,同你係唔係相同先好讀

Re: 大家一齊入黎~~比較下仔女現讀學校的功課進度及數量????

我阿仔間小學, 小一一開始已要背默中文課文, 仲每次加默課外句子, 你話點頂呀????

o矣!!!!!
Hei-Hei

Sindy,

至敝舊年我係打聽了, 但今年校長加深了小一的程度呢!! 真係唔好彩呀!!!!!!

~~~~~~~

由 Sindy 於 2005-10-10 13:24:30

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

Hei-Hei 寫道:

都唔明, 小一就比咁多功課......... 真係慘~~~

唔通學校覺得, 功課愈多愈好?? 課程愈緊迫愈好??

辛苦了小朋友, 亦辛苦了家長!! o矣! 真係慘!!!!

我地可以點?? o矣!!!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------

可以係入學之前就打聽下間學校既教育理念,同你係唔係相同先好讀   

Hei-Hei

個個媽咪都    .我都係,每日4-8樣(未計每日一篇).究竟D老師同校長知唔知D小朋友同媽咪都好辛苦?

D細佬重慘過大人返工,起碼我地唔駛放咗工之後重要日日帶野番屋企做.
‹ 上一主題|下一主題