用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 傳統小学面試要check 內褲牌子?
go

傳統小学面試要check 內褲牌子? [複製鏈接]

傳統小学面試要check 內褲牌子?

請看26/9/05星島教育版F4「嗲哋話」專欄.......(我唔識整篇文出來)
傳統小学面試要check 內褲牌子?It is so terrible!Is true or not? Which school?   

Re: 傳統小学面試要check 內褲牌子?

邊間咁變態同白痴,知道的請立即公諸於世

算唔算性騷擾?

:tongue:  :tongue:        

????? What the school name? I ask my son to wear golden underwear before interview.

I thought this happened in old days only!!

This happened to me thirty plus years ago when I interviewed MCS.

廸士尼D OK吾OK?

This happened to me thirty plus years ago when I interviewed MCS.

好難想像,點check內褲,係唔係咁問:"小朋友,除條內褲check check 咁? "

Hi, j-ma-ma,
What is MCS?

醒目開學勳章 王國長老

好難想像,點check內褲,係唔係咁問:"小朋友,除條內褲check check 咁? "

哈哈哈, 好攪鬼
我聽過n年前, 係有d名校會咁做lor, 但都係幼稚園至會
考得小學都5,6歲啦, 咁隨便除褲俾人睇架咩  

王國長老

而家呢個年代大家覺得有無攪錯?!
但幾十年前D學校真的好多令人覺得變態既野。
我記得小學時,我地學校PE堂要帶衫返去換的,
有同學唔記得帶PE褲,我好肯定….
老師要佢無著PE褲去上堂的!!
佢只著白色芭蕾冷袜褲,當時係冬天,
印象好深刻,都成二、三十年前了。
我們的是全女校,沒男老師,印象中亦無咩男校工…
但實在好難理解當時老師點會咁….

j-ma-ma 寫道:
I thought this happened in old days only!!

我諗講笑架咋? 實在太嚇人, 太匪夷所思喇!

Accordind to singtao,the child lives in "kornhill",and now studying in International school .Anybody knows this family?

Re: 傳統小

Check 內褲牌子咁麻煩?不如索性叫家長帶埋銀行簿比學校睇,唔使又除褲,又著褲咁麻煩!
http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/123340/129075.10908320.72074.jpg

how about hello kitty??

醒目開學勳章

check 內褲牌子 是否想知道屋企人的家庭教育, 有可能(三十年前 - 想當年60, 70年代), 不是每一個家庭照顧小朋友咁足 (有d連pants都唔穿架! 我幼稚園時見過), 看看 條pants 有冇牌子來screen 人.  

但現在不可能的.

SICK PEOPLE (肯定變態, 隨時被人告)

auroraszesze 寫道:
請看26/9/05星島教育版F4「嗲哋話」專欄.......(我唔識整篇文出來)
傳統小学面試要check 內褲牌子?It is so terrible!Is true or not? Which school?   

邊間小學?  知道者可否告之!
auroraszesze 寫道:

唔係化,
咁攪笑,
咁馬莎得唔得呀     

check 內褲牌子 是否想知道屋企人的家庭教育, 有可能

check 內褲牌子可知家庭教育,第一次聽。

除非、除非唔係讀書,係讀屎片,想睇吓內褲里面有冇屎片。

醒目開學勳章

check 內褲牌子 是否想知道屋企人的家庭教育, 有可能(三十年前 - 想當年60, 70年代), 不是每一個家庭照顧小朋友咁足 (有d連pants都唔穿架! 我幼稚園時見過), 看看 條pants 有冇牌子來screen 人.

但現在不可能的.

SICK PEOPLE (肯定變態, 隨時被人告)

‹ 上一主題|下一主題