用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無明年入小一家長(no.11)?
go

有無明年入小一家長(no.11)? [複製鏈接]

有無明年入小一家長(no.11)?

你地點揀?

Re: 有無明年入小一家長(no.11)?

聖彼得上午好或下午好d?
般含道官小如何?

我都想知啊

I choice St. peter - pm, becasue not many mami like pm and after p2 change to am, is it work!

我仔舊年選校,St. Peter (am)有20分,但都入不到。

以我所知,去年第一輪情況如下:

~ 15分選St. Peter (pm)入到。
~ 20分選St. Peter (am)有機會,但肯定要同分再抽。
~ 15分選Bonham Rd Govt primary入不到。
~ 20分選基恩入到。
~ 15分選呂明才(am)入到。

Thanks Teresa!!!

我仔20分,打算選基恩!但聽講基恩程度淺,工課少,但派位好,係我dream school,但我擔心中學辛苦,你地會點做?@

般官叩門機會大不大? p2插班入又如何?

B媽 寫道:
Thanks Teresa!!!

我仔20分,打算選基恩!但聽講基恩程度淺,工課少,但派位好,係我dream school,但我擔心中學辛苦,你地會點做?@

如果話程度淺, 淺成點?

想入基恩, 我係你我就唔理3-7-21, 入左去至算.  11區有口碑既官津小唔係好多, 如果唔去St. Peter, 基恩都已經係必選之列.  至於中學係咪"辛苦", 有邊個知? 小朋友有冇鬥志, 都唔係淨係睇學校既, 我地做家長都有個責任去教, 有6年時間, 都時再編排都未遲啦.

Ting0329 寫道:
般官叩門機會大不大? p2插班入又如何?

般官就唔知, 但我知今年有人叩門基恩都收左, 個小朋友都係原本o係西區讀幼兒園.

Theresa,真係唔該晒!!我自己都係咁諗,唔想小朋友太辛苦!好, 一於去馬!
‹ 上一主題|下一主題