用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

B 班 yesterday 做月餅,呀囡話有黃嫁.
今日要帶膠瓶下星期做手工.

christy<mama

囡囡上年有跳舞, 今年佢仍想跳, 所以報

請問跳舞班是否一直學到學期尾呢?

多謝大家關心,
囡囡重未好返呀, 我晚晚都要5:00先有得訓, 下午佢又訓得唔好, 攪到我都無得訓, 我都就快頂唔順啦 ,

Heid,
我想知呢幾日學校教左d咩呀, 不過我就叫校車叔叔幫我拎左功課~~

課外活動我只揀左跳舞, 因為上年有跳, 個女想跳番, 電腦班就無啦, 因為平時佢係屋企都有玩開, 佢都識點用~~~
我的作品我的作品

smileso,

分三次; 一月中 & 四月中 會再接受申請. 而暑假就係尖沙咀毛妹上堂.

christy<mama ,
你報咗邊嗰時間呀?我都有幫我囝囝報電腦~

smiles08,
我個囝囝都有話我g整了個月餅~
膠樽唔係之前巳帶咗咩?
你囡囡有無比"牛仔印"字仔比你睇呀?
今日B班有2樣功課呀,英文和中文"二"字~

gemini,
請問你囡囡報咗邊段跳舞時間, 我幫佢填咗11:00-11:45. 不過, 相信會有幾多小朋友報此段時間.

Today E班 功課:
工作紙--中國數目字"二"

hi all mama,

你哋有無人要係學校買了新唔岩size要換外套呀?
上次我囝囝件外套太大要換個size,
但幾日都未有,唔知幾時有呢?

書包有無人知幾時有得買呢? ?

d 細路真係激死人,放工回來佢訓咗,起身時就話隻腳痛,吓原來下午係sofa跌落地整親. 今個月(即九月)已第二次請dad幫佢摔跌打酒啦.古唔到女仔都咁百厭.

Heidi,
thanks~~今日囡囡要睇多次e生呀, e生都話唔會太快好既, 會慢慢好~~
今日我都有打俾老師, 佢都有話俾我知教左d咩, 我又叫左校車叔叔幫我拎功課, 個女一見到d功課就好開心, 因為佢幾日都無出過街, 時時又問幾時先返得學~~~
我的作品我的作品

簽名被屏蔽

dorcil,

其實買2套無抓毛巳經夠啦,因為外套係卡曲巳經有抓毛好暖架~
上年我都係買了2件無抓毛運動衫比我囝囝,佢自己有底衫,
冷d又有冷衫再加卡曲都好夠呀~

LL6684,

我亞囡件外套又係太大要換個size, 都未有呀!
之前我個雨衣袋爛咗9月2日回校換都仲未有!
亞女無比我睇個印呀, 今晚問下先?

我仔仔係K2C架, 都係做工作紙寫左個'二'字呀.佢都同我講左係學校到都做左月餅呀   
該用戶已被刪除

亞囡2B班話明天帶燈籠返學校

2E 班都係明天帶燈籠返學.
亞女問定佢可唔可以係學校食月餅,我話少少就可以.
2E 班冇整過月餅喎?
今日功課:
校薄 - 寫中國數目"二字"和填色
工作紙 - 英文 "b" & "boy" 字
該用戶已被刪除

maggiechoy,

有呀,老師有叫明天帶燈籠回學校玩!

[email protected] 寫道:

我個仔2J班唔明天(星期五)要不要帶燈籠呢??我問他明洗唔了洗帶嘢返學,他說不要!!!!!!!!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)
‹ 上一主題|下一主題