用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小小莫札特的家長請進.
go

小小莫札特的家長請進. [複製鏈接]

小小莫札特的家長請進.

我在網上見到第3及4册課本及公仔賣, 有象仔, 芭雷舞公仔, JS BUNNY等, 好得意.
想問有無人知柏斯本身係唔係無第3及4期呀? 我在想可否請本身的老師上門教埋第3,4期, 反正仔仔又咁細, 未學得琴.

Re: 小小莫札特的家長請進.

My daughter will finish the 小小莫札特 course next week and I plan to apply for the piano course (in group) for her.

老師話只係得一個琴排隊玩下, 咁就$170一堂, 所以我才想個別上門, 都好似約$100-$150. 一來平D, 二來柏斯課至太細了, 三來柏斯無3,4期學.

各媽媽,

值得參加嗎?

請問甚麼係3,4期呀???

其實小小莫札特主要學一些基本的拍子, 音符等, 也有少少琴指法, 都ok啦! 但有時一斑4-5個小朋友好似比較多而且課室好細. 柏斯有第1,2學, 但我在網上書店見到好3,4期及其他music friends的公仔, 而仔仔又9月就上完第2期, 所以想plan下之後學什麼.

vkzone,

How old is your child?  My daughter is only 3 years and 2 months old and hence may not be suitable for individual teaching of piano yet.  That's why I am thinking of applying for the piano course in group.

各位

請大家俾下意見柏斯 - 兒童音樂鋼琴班 , 全期25堂 $98 一堂要買書, 值得參加嗎 ?

我囝囝剛在柏斯學完"little mozart",
但老師教埋第3,4冊書.

我囝囝的老師都話未必個個老師cover到4本書.
但我很幸運地跟到好老師,而且,她的媽媽都在柏斯教,
而"little mozart"是由她的媽媽創辦.

下一個course,由於時間唔啱未能跟返這位老師,
但我報了她媽媽教的親子鋼琴班.
RyanMAMA

Ryan媽媽,

可以比個老師資料我嗎??我想下個月幫囝囝報名呀~

Ryan媽媽 寫道:
我囝囝剛在柏斯學完"little mozart",
但老師教埋第3,4冊書.

我囝囝的老師都話未必個個老師cover到4本書.
但我很幸運地跟到好老師,而且,她的媽媽都在柏斯教,
而"little mozart"是由她的媽媽創辦.

下一個course,由於時間唔啱未能跟返這位老師,
但我報了她媽媽教的親子鋼琴班.

可告訴這位老師在那間柏斯教, 姓名 ?
thanks

vkzone 寫道:
老師話只係得一個琴排隊玩下, 咁就$170一堂, 所以我才想個別上門, 都好似約$100-$150. 一來平D, 二來柏斯課至太細了, 三來柏斯無3,4期學.

My son is just at the first semester but the teacher is using the Discovery Book 2.  So far, I am still not sure whether I will go further to the second semester...
May I know how old is your son and which Parsons that you are studying at? :wink:

Ryan媽媽,

I also want to know which centre of 柏斯 your son was studying the 小小莫札特 and which centre your son will study the 親子鋼琴班.  Can you share?

我仔仔仲有兩堂就結束小小莫札特, 第二本書學到唔夠一半,進度非常非常慢(仲要係最近幾堂課加快咗進度). 個MISS都建議我們再加COURSE, 繼續學第3,4本書, 但我已經決定不再繼續.

星仔媽媽,

which  柏斯 do u join???

mariobie 寫道:
星仔媽媽,

which  柏斯 do u join???

時代廣場柏斯。

我課程1只係學了lesson book 1, 一堂學一樣東西, 課程2只係學了lesson book 2, 而Discovery Book 只係唱下歌仔, 跟本唔係算教同學到音樂. 真正學到音樂我覺得只係lesson book同埋做下習作的workbook. 其實一堂學一樣東西已無什麼時間多餘, 如果要加快學埋3,4册, 咁一堂學2樣就會好趕, 回家要多多溫習先得. 現在一堂學一樣就回家唔溫習都無問題, 仔仔到下堂有miss再溫一次就己記得晒了.

剛琴斑我覺得仔仔細, 而且唔係好抵, $180一堂, 斑房細, 而且只係一個琴大家共用, 排隊玩下咁. 好難學得好剛琴, 當玩下都還可以. (私人教1級琴都只係約$100-120)

而小小莫札特本身都有少少琴的指法和樂理, 加上好似都好funny咁, 仔仔學開好鍾意. 咁咪打算當正式學琴前的音樂培養下咁羅. 等佢大些之後才接上正式教琴. 我打算在網上買書, 請現在教緊的miss上門教. 咁一來平d, 二來我唔洗落街, 三來可以就自己方便的時間, 四來又可請假(如仔仔病了或去旅行咁)

柏斯又衰, 又話唔係佢地唔職員同埋唔係老師話要用就唔會賣3,4册俾你.  

Ryan媽媽,
Please advise which one and which branch you are joining.
Thanks
rdc888

Dear Ryan媽媽,
Would u please tell me which branch you are study at and who your teacher is?

Thanks a lot.

我已經訂了書, 有25% off. 但要等3.5-7個weeks呀. 不過仔仔lesson 2都仲有4堂未上, 所以等下都唔緊要.

Dear Ryan媽媽,
Would u please tell me which branch you are study at and name of your teacher ?

Thanks
‹ 上一主題|下一主題