用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區~~B1女大抽獎選校求指教
發新帖回覆
go

葵青區~~B1女大抽獎選校求指教 [複製鏈接]

乙一 蕭明
乙二 善德
乙三 陳兆民
乙四 李兆基
請問我咁揀 乙2 3 4 會唔會機會好微
或者 2 3 4 應該點排會較大機會...因本人對呢3間喜好都差唔多
其實有聯繫(林護)揀 阿女 考級40-50到 怕跟唔到所以放棄
謝謝各位

0    0    0    0

回覆樓主:

關於葵青女仔大抽獎呢個問題,已經有好多人講過或者問過(包括我)根據好多前輩嘅分析,正常乙一小明都會搞得掂,如果搞唔掂你放乙二善徳唔會有位俾到你的,善德一定要擺乙一的(因為非常熱門的男女校)
如果怕乙一搞唔掂,將李兆基放上乙二好D,陳仔乙三

正路的排法~

花花爸爸 發表於 24-4-11 15:51
關於葵青女仔大抽獎呢個問題,已經有好多人講過或者問過(包括我)根據好多前輩嘅分析,正常乙一小明都會搞 ...

好呀唔該曬
就係唔知咁排合唔合理。。所以問一下
即係現在排 1蕭 2李 3陳 4-5搵2間b2做防守

kkokkkok 發表於 24-4-11 17:19
好呀唔該曬
就係唔知咁排合唔合理。。所以問一下
即係現在排 1蕭 2李 3陳 4-5搵2間b2做防守

學校老師通常唔會建議你咁樣填的
乙四 至 乙十 填滿區內所有B1學校先,包括埋借位的可風,之後再填Band 2 學校補位

kkokkkok 發表於 24-4-11 15:31
乙一 蕭明
乙二 善德
乙三 陳兆民

乙二放李兆基
乙三陳兆民
乙四83
乙五PP
乙六伍若瑜

最差去pp 一頭一尾女校包抄!中間個人喜好調位!

其實葵青區乙一放蕭明好大機會入。

gracelam 發表於 24-4-11 18:35

乙二放李兆基

李兆基 好過 PP?

minnieevergreen 發表於 24-4-11 19:00
李兆基 好過 PP?

李兆基1B-C   PP 1C
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

kkokkkok 發表於 24-4-11 15:31
乙一 蕭明
乙二 善德
乙三 陳兆民

我朋友上年都係有聯繫位,級名次好過你少少,乙一LW,乙二蕭明,乙三PP, 其實banding PP1b好過李兆基1B-c老師都係咁講。最後派乙二蕭明,當日去咗外區誇區叩門成功名校。全部入蕭明的同學都係乙二三。有聽過其他學校乙四入,你自己諗下博晤搏

minnieevergreen 發表於 24-4-11 19:00
李兆基 好過 PP?

DSE 順聯李兆基 > 陳兆民 > 保祿六世

順聯李兆基2023年文憑試成績
https://www.lskc.edu.hk/index.php/academic/public-examination-results/2023-public-exam-results

陳兆民2023年文憑試成績
https://twghczm.edu.hk/tc/academic-achievement

保祿六世2023年文憑試成績 #12
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3880364&pid=49309910
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊