用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有24/25年 AIS G1 JUNIOR的朋友可以交流下嗎 ...
發新帖回覆
go

[小學] 請問有24/25年 AIS G1 JUNIOR的朋友可以交流下嗎 [複製鏈接]

小囡黎緊24/25 年入AIS 讀G1 JUNIOR , 請問有EC2 升上來的whatsapp group 可以交流下嗎?
另外小囡係其他幼稚園K2 讀, 聽英文完全無問題, 面試時聽到哂校長問的問題.
但講就比較差.... 因為屋企無語境.

請問如果班中, 廣東話 / 國語的同學仔較多, 會唔會難講到好流利既英文?
謝謝

0    0    0    0

KLCHAN8 發表於 24-4-1 21:05
小囡黎緊24/25 年入AIS 讀G1 JUNIOR , 請問有EC2 升上來的whatsapp group 可以交流下嗎?
另外小囡係其他幼 ...

請問如果班中, 廣東話 / 國語的同學仔較多, 會唔會難講到好流利既英文?《同學間冇人講中文的,好快已流利口語英文

回覆 playplaybook 的帖子

謝謝因為k1,k2 都係全英文,但同學之間只係講廣東話。
所以都担心入左Ais 都係講唔到英文名。

因為面試果時問左個老師,如果同學之間講中文,會唔會迫佢地講返英文
佢話唔會,只係提醒一下。
佢話慢慢會講到,但我又唔識其他ais 朋友,所以有d担心

KLCHAN8 發表於 24-4-2 16:01
回覆 playplaybook 的帖子

謝謝因為k1,k2 都係全英文,但同學之間只係講廣東話。

放心
基本上真係唔會有人講中文
加上番全日,幾個月已經可以變native accent

謝謝你
想請教一下,多唔多雜費? 因為睇到舊文話g6 要2萬。

另外g1 j , 可以開始報課外活動未?
謝謝🙏
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊