用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 YWGS自1, BPS vs SSGC 做自2
發新帖回覆
樓主: Siusammama
go

YWGS自1, BPS vs SSGC 做自2   [複製鏈接]

我覺得可能情況,以往top叻女配自一bps自二ywgs,今年可能較多人配自一ywgs自二bps,驚青家長就由bps+ssgc轉ywgs+ssgc。今年有机會ywgs 收多小小,實際分別應唔大。(我自已最愛ssgc ,最想入bps,入到ywgs 也慶祝。利申,來年冇家人,近親升中)

Ssgc前年一樣出狀元,其實3間成績每年都有上落,分別不大。只是大家覺得bps,ywgs名氣較大,尤其英華,連中西區小學校長,老師及家長都有這樣想法,大家都all-in落注,變相ssgc競爭比較小一點。情况同這兩年九龍城黃笏南被炒起一樣,個個都話要選佢,佢當然係一間好學校。但客觀一點,我偏好民生。宜家自行交表時間已過,又可以開始亂噏啦。

猴子爸 發表於 24-1-20 19:42
自己做得唔啱咪say sorry囉,我會咁做㗎,唔係認唔認真嘅問題。
你呢句說話值得他人學習,更值得大家專重。

pumpkinfly    發表於 24-1-20 21:10

回覆 mcl233 的帖子

你唔止俾多一球,會所管理費,員工支出你都要share。地租差餉,維修播新費用實預你,再者,入內打波要租場收費,游水要入場費。萬一發生事被告,要夾官司費。當然,話事權一定冇你份。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊