用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: baobean
go

del   [複製鏈接]

celinechan117 發表於 23-12-1 17:20
德望同播道係完全兩個唔同嘅學習模式,播道其實啲嘢真係唔心,好多時人哋k3嘅嘢佢哋小一先教
好鍾意happy le ...
想要Happy些小,但成績有保證,所以揀港同或培僑。德望太傳統了,播道就成績始終爭D。

樓主 自己決定。 宗教背景、學習模式、喜好、⋯
四間學校都有教學的獨特之處、制度和優勢,可以做就不同的學生的學習和成長。
若要人似我,除非兩個我。根本是沒有可能的。
無論用家和非用家,我哋都有既定利益、立場、想法。.

只會留德望同港同。
想傳統去德望,想新派去港同。

港同小朋友成績應該好好,但小朋友勁曳,我住個頭成日撞見,小朋友冇禮貌,衝入車,今日先勁 見到3個小朋友加兩個家長 小朋友睇落起碼小四,五,上到地鐵爬扶手,又玩雙桿,家長冇反應仲拍照。成車人望住。唔知係學校教品德教得差,定本身小朋友太活潑。

fukuoka_saga 發表於 23-12-2 21:17
港同小朋友成績應該好好,但小朋友勁曳,我住個頭成日撞見,小朋友冇禮貌,衝入車,今日先勁 見到3個小朋友 ...

就算神校都會有細路在街爆粗,親眼目睹。睇學校要睇大部分人而唔係小撮

如理英文, 是否SFA 最強? 不過港同, 全直升, 中小, 英文都很好。

ghs - 港同 - 培僑 - 播道
培僑今年band 1a 升了banding, 紅到喊,睇你接唔接受紅
ghs 傳統名校,dse 常出狀元
港同成績唔夠ghs 好
播道比較一般,正常如有ghs 港同,好少簡播道吧

女校:GH 是一間好好女校;男女:播道、港同
原來樓主,係等DGS,借GH 面下試,唉
快快放番啲offers,其他人等緊,不用再 vs .. 又 del …又vs .. 又⋯

Macy 發表於 23-12-31 16:31
女校:GH 是一間好好女校;男女:播道、港同
原來樓主,係等DGS,借GH 面下試,唉
快快放番啲offers,其他 ...

不是等Dg啦,人哋已有DG

而家又DG vs GH vs 港同
暫時十個offer喎
遲下等埋未開估果三間包括spcc

又黎多次13間終極大vs俾我哋見識下
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊