用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華VS SJC
發新帖回覆
樓主: handsomebb
go

英華VS SJC   [複製鏈接]

angelanala 發表於 23-4-8 16:47
回覆 handsomebb 的帖子

SJC, 公開試成績及運動方面成績都較好, 又不用學費。

係喎,DSE 2022 中英數排名,SJC 13, YWC 22; CEM 5+% SJC 42.1%, YWC 37.9%.  今年足球籃球SJC係咪都攞冠軍?

PTL_L 發表於 23-4-9 10:01
SJC 藍球、足球精英賽都攞冠軍,另外足球A B grade都係冠軍,C grade入咗決賽,叫糊中⋯⋯ ...

點解今年SJC特別勁?

iceterrance 發表於 23-4-9 16:13
Facebook 有人問: SPC, SJC, YWC and Kings College. 大家會點選?以下有個爸爸甘樣回覆值得參考:

其實 ...

阿爸就話會為.咗個球場要九華放QC,但阿媽話唔得,為咗踢波QC收都唔要,你呢世都唔俾踢波

mimi222shi 發表於 23-4-10 08:41
香港傳統名男校唔多
真係唔需要勉強架
(但我身邊既朋友都好想個仔入齋校)

問題係喺香港好多傳統名校都係男校或女校,佢哋都以自己學校嘅傳統文化為榮,應該唔會好似係黃蜂咁講攞去填海。
話時話,黃蜂係咪喺男校被人欺凌過,所以咁憎恨男校?自從黑暗榮耀熱爆後,係有更多人關注欺凌受害者的。

02413124 發表於 23-4-10 11:00
慢慢等下緣份到
多d出去食

呢啲嘢,都係嗰句:你的樣子如何,日子也如何

小黄蜂 發表於 23-4-10 12:52
其實 我係唔係好明 男校或女校嘅傳統文化 究竟 有什麼可言??? 日行一善???
...

試吓例如教育局叫男女拔轉男女校,即刻大把人出嚟話佢哋各自嘅文化傳承係乜嘢,總之唔好搞佢

Rpp 發表於 23-4-10 13:10
如果轉男女拔變男女校,d家長跳出同你死過。

D校友可能死咗都喺棺材跳出嚟同你死過

JayJayMum 發表於 23-4-10 18:23
我自己都讀男女校,中一返學已經不停被師兄送情信,隔離學校男仔等我放學搞到訓導主任成日搵我阿媽,然後 ...

其實問題唔係喺男/女/男女校,而係自己仔女係咪好有sex appeal, 就算讀男校/女校都會俾人approach, 講到底都係自己個人嘅定力同埋底綫.如果係自己做主動,別人冇回應,都只係暗戀或做兵,係浪漫冇傷害嘅。

JayJayMum 發表於 23-4-11 20:27
我早兩日咁啱IG 睇到某男校既學生幾靚仔㗎帶著口罩,一d都唔豬,同隔離女校女生拍拖都好sweet咁,我估佢S4 ...

一間男校,隔離就係一間女校,直頭係天造地設喎

JayJayMum 發表於 23-4-13 17:34
你無聽過疫情下多左好多口罩靚仔靚女咩?

係咪咁呀?

heidya    發表於 23-4-13 20:47
2jkidsfather    發表於 23-4-13 20:07
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊