用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 基督教崇真OFFER
發新帖回覆
樓主: kurama
go

基督教崇真OFFER   [複製鏈接]

阿仔話同學昨日收到call(昨日係學校講,照計應該係前日收offer。),
佢同學名次約1b~1c。

jasminekiki 發表於 23-3-17 16:57
請問是否仍然在派 B1B 學生?
唔係,有人b1-b2ac 但英文好,已收offer.

castle100 發表於 23-3-23 22:49
回覆 worldcat 的帖子

咁都得、2 C都可以入、係咪有特異功能?

原post個字移左位,收左果位係邊沿人b1c-b2a + 英文好。

hugub 發表於 23-3-25 12:58
我真係非常有興趣邊間學校係佢滿意
佢所謂既護校, 其實係歸屬感, 試諗下如果間學校讀完6年你冇歸屬 ...
唔緊要,睇得多唔同poat就會自動ignore 部份人回覆。

Celia0001 發表於 23-11-10 17:29
請問崇小升中派位是否好好? 如果7成可以入基崇....
崇小好唔好同基崇收崇小頭70%學生無乜直接關係。
基崇本身都會收街外B2生(英文要好),咁收崇小頭70%都好正路。

fupigpig 發表於 23-11-19 17:23
請問如果英文好好嘅邊緣1C 2A生,入基崇機會大嗎?thx

今年阿仔同學b2英A數B中B常C , 4月收offer。

twhkleung 發表於 23-12-1 09:04
其实咁講, 係咪即係學校成績好唔好到就睇收到幾多B1? 咁如個好似我仔咁係B2生入去, 咁重有冇幾会有好成績?  ...

又唔係咁講。
小六B1唔等於DSE B1,小六B2~B3都有機會DSE扲B1成績,只係機率問題。

TTCA的確係集中一批英文相對較強的學生,就算一個學生B2,單科英文都極大機會係B1 POOL。如果只以DSE 嚟做性價比,TTCA性價比真係好一般。

但俾幾十蚊當初步睇下小朋支呈一呈二 BADNING同埋當買多一條保險線又唔錯GE。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊