用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問大抽獎Maryknoll / 庇理羅士大機會啲呢? ...
go

請問大抽獎Maryknoll / 庇理羅士大機會啲呢? [複製鏈接]

家住東區,校網在九龍城,想問大抽獎以上兩間學校那間較大機會呢?
   4    0    0    1

smilemama 發表於 22-12-7 08:46
家住東區,校網在九龍城,想問大抽獎以上兩間學校那間較大機會呢?
抽獎,誰有講得埋?
隨機概率,有人可以3/80一樣中,有人可以99/100都係唔中

係唔係應該整個網考慮?
兩間都要抽,我會考慮埋乙二三四點排

medicine 發表於 22-12-7 09:21
抽獎,誰有講得埋?
隨機概率,有人可以3/80一樣中,有人可以99/100都係唔中
愈來愈覺得樓主無里頭,,,,  咁不如問下期中六合彩中既機會???

Joe8889 發表於 22-12-7 10:43
係唔係應該整個網考慮?
兩間都要抽,我會考慮埋乙二三四點排

多謝你解答呢

bananaGi 發表於 22-12-7 11:23
愈來愈覺得樓主無里頭,,,,  咁不如問下期中六合彩中既機會???

非誠勿擾

medicine 發表於 22-12-7 09:21
抽獎,誰有講得埋?

都有百分比㗎嘛!

smilemama 發表於 22-12-7 12:25
都有百分比㗎嘛!
又點知幾多人乙部一?
某校A(他區)位3個,另一本區校B有位78個..

你話啦,抽獎概率A高還是B高?

回覆 smilemama 的帖子

我估大家的意思係無人知當年幾多人選MCS/BPS,所以無人會有個準嘅百分比
舊年或以往大家都唔會有咩數據,而且年年都可以因為唔同原因fluctuate

兩間都要抽,選一間自己鍾意,我就會考慮埋乙二三四點排

回覆樓主:

淨睇非保留學位BPS多d囉。
但入表一樣會多人d。。

甲部都大把人中,一兩個借位亦有人中。
而且分分鐘個個怕位少唔揀而機會大增。

抽獎呢啲野成日都玩死人,當你返東區抽庇理羅士落空後,又知道同學仔級40抽到maryknoll..既時候,倒轉當你留九龍城抽maryknoll 落空時,隔離屋亞朱師奶個女讀三流小學抽倒入庇理羅士….你會情何以堪呢…你都係唔好比人知你會抽邊間。

回覆樓主:

天后近咁多

家住東區,校網九龍城,明顯中學選校已有路向。

上面網友已提, 能提供抽籤的學位有差距,機會率明顯。  不過這個遊戲,講的是運,有人甲部抽中皇仁。

乙二,三,四都應該九龍城較有利

BSCYL 發表於 22-12-7 13:02
家住東區,校網九龍城,明顯中學選校已有路向。

上面網友已提, 能提供抽籤的學位有差距,機會率明顯。   ...
機主話小學自稱有~60% B1,但現實中九龍城區有呢個比例既既小學不多,如果唔係個幾間就去轉網抽中學,會有出事既風險
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

60%以上應該得直小

HK-MAN 發表於 22-12-7 12:43
抽獎呢啲野成日都玩死人,當你返東區抽庇理羅士落空後,又知道同學仔級40抽到maryknoll..既時候,倒轉當你 ...

睇新聞都見到買間2000 萬屋留住係個區抽Maryknoller 都抽唔到,有人擺左13 志願又唔知係名校碌咗入去。

HK-MAN 發表於 22-12-7 12:43
抽獎呢啲野成日都玩死人,當你返東區抽庇理羅士落空後,又知道同學仔級40抽到maryknoll..既時候,倒轉當你 ...

這事實説得夠赤裸
你b1a派入b1c,見住隔離位猪女b1c派入b1a,慨嘆命運。到你在b1c考級頭又見猪女在b1a久延殘喘,你又會有另一番感受。

呢個遊戲未到最後都唔知邊個先有運

jesswu 發表於 22-12-7 13:50
這事實説得夠赤裸  
你b1a派入b1c,見住隔離位猪女b1c派入b1a,慨嘆命運。到你在b1c考級頭又見猪女 ...
派入B1C, 真係有實力可叩門或插班去番B1A
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 22-12-7 13:52
派入B1C, 真係有實力可叩門或插班去番B1A

又係wor

回覆 jesswu 的帖子

究竟有無呢個可能??我女班主任話有Band 3生大抽獎入Band 1中學,我個人系唔信的,覺得一系個男仔唔系band3,一系間中學唔系band1,我甘理解有無錯??### 雖然覺得班主任唔會專登講大話。
‹ 上一主題|下一主題