用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 私營 student accommodation
go

[英國] 私營 student accommodation [複製鏈接]

小女由 18/9 入住h-ll- st-d-nt 學生宿舍, 一入去已經唔見O左張書枱凳, 抽油煙機入面好多油(自己買野搞掂O左), OVEN 鈕制爛O左, 床褥好多油漬/ 衣櫃層板又無個supporting pin/ 廁所去水渠好臭(自己買baking powder 搞O左), 但到而宿舍maintenance office 仲未O黎搞, 最緊要仲未有書枱凳.

想問有冇D 咩地方或政府部門可以投訴?
   1    0    0    0
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

仲未處理好?有冇試過聯絡student union問吓應向那機構反應
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 22-10-31 23:33
仲未處理好?有冇試過聯絡student union問吓應向那機構反應

出面私營,唔係學校嘅property
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 發表於 22-10-31 23:44

我女也是租私營,佢d staff都係乜都慢,個企缸去水慢都等了幾天,不過可能相比叫好快了,阿女問想借個士巴拉都唔肯借.

都係搵返職員,催促吓~ 阿仔舊年住嗰間新開兩三年,衛生情況好好。有時突然無熱水,都有 d 麻煩,我提議佢去附近朋友宿舍沖涼。

Jennie 發表於 22-10-31 23:44

我知呀,但吾可以咨詢下student union 嗎?睇下佢哋知吾知咩渠道可投訴

其實佢乜都唔整都可以,最緊要想要返張書枱凳。無凳真係做唔到野! 已經話咗3次, 小女琴日剷去management office 問,佢都係叫佢仍用app 回報多次。 小女嗰刻無堅持,我叫佢第一句寫:。this is the 4th reminder ! 最後又寫 i will reflect ur performance to public

bkfans123 發表於 22-11-1 09:49
我知呀,但吾可以咨詢下student union 嗎?睇下佢哋知吾知咩渠道可投訴

學校行政都一塌糊塗,佢鬼理出面野
上年明明online 考試有submit, 一出成績竟然0分, 結果又要同學校+ lecturer 講, 原來係出錯分! 真係嚇到鼻哥窿無肉!

回覆樓主:

好驚嚇, 請問可否 pm 邊間大學?

aeiou_drm 發表於 22-11-1 14:29
好驚嚇, 請問可否 pm 邊間大學?

而家全面授課, 應該唔會再發生。

Jennie 發表於 22-11-1 14:14
學校行政都一塌糊塗,佢鬼理出面野
上年明明online 考試有submit, 一出成績竟然0分, 結果又要同學 ...

這大學有咁差咩

bkfans123 發表於 22-11-1 14:59
這大學有咁差咩

好想知邊間大學
‹ 上一主題|下一主題