用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 林文燦1st in完,大家覺得點?
發新帖回覆
樓主: mariko_chung
go

林文燦1st in完,大家覺得點?   [複製鏈接]

Azzurro 發表於 22-10-25 09:10
保安局局長有爭議都邀請,說明研究過後,得多於失
學校點會冇研究過呢
咪就係囉. 其實個活動都只係想推廣下考道, 奉荼只不過係個儀式. 相信個問題係出左喺"福建"兩字上, 而唔係個活動本身. 正如你所講, 結婚當日好多人都會跪低奉茶俾長輩, 其實都係尊敬嘅表示. 如果連呢樣嘢都要叫"奴性", "愚孝", 咁跪低同女朋友求婚又叫做乜? 浪漫?

tcdino    發表於 22-10-25 13:41

celinechan117 發表於 22-10-25 20:20
講來講去,都係因為政冶背景先唔中意,同教學質素冇關
世事都被你看透了

咪就係囉, 講到報/讀呢間學校就係冇良知咁! 口口聲聲who cares, 但自己又鬼咁肉緊

DaniK815 發表於 22-11-9 00:31

坦白講, 福附校長真係Presentable, 叻既,表達間學校有幾 ...
追求英文native, 如果諗住只靠學校,相信冇一間local school會滿足到你。唯一出路就係IS.

Mathew0214 發表於 22-11-13 10:09
睇番你之前啲英文留言,你啲英文都唔native, 真係分辨到人哋係咪native?

我係在校生家長,以我哋所見學校 ...
因為聽嗰個已經有自己嘅既定立場……

hkpapa852 發表於 22-11-13 18:18
直接移民算吧啦,讀乜鬼IS
只有香港班英文膠家長先成日開埋口話要native English
...
仲要趁小朋友細細個就好走啦,否則大左就鄉音難改,點講點學都好大可能最多只係fluent, 好難會native㗎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊