用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無可能? 我仲可點做?
樓主: 車車Wong
go

有無可能? 我仲可點做?   [複製鏈接]

車車Wong 發表於 22-7-28 13:08
填晒本區連他區三間,只係無填他區喇唦
可否透露一下是小學31還是32網?

車車Wong 發表於 22-7-28 13:23
回覆 medicine 的帖子

31校網, 想請問其實有無得查核?
即係果欄"寳校".岩嗎?正如前面有會員所講可能真係以往有個別名次的同學是真B2生派了B1校,而校方以爲是B1生入B1校.校方錄入呈分是知道校内呈分排名.但並無準備的B1/B2分隔綫.

無得查核,除了接受及中學加油再插班

車車Wong 發表於 22-7-28 13:22
回覆 車車Wong 的帖子

係, 我真無填依中, 但係點解信義都唔畀我,跟往個故事又返轉頭, 我小朋友 ...
呈分排名較后的派B1個位同學,填表次序是否一樣?派銘基還是聖?還是循都有分別.唔好講話派QES或兩女校甘驚奇

車車Wong 發表於 22-7-28 13:40
因為我仔考得都前, 咁即係學校其實得幾位band1生, 後面咁多全部係幸運既band 2生? 我說服唔到自己 ...
學校有沒有明確講呈分排名是前十名?還是按簡單纍加的排名或者加權999632后的排名?這兩者都不是呈分排名.可以這兩者排名在前十而呈分排名是18至20.而18至20正好以往是真B2派了B1校,從而讓學校以爲有20個B1位.

又或者以往20個B1位是沒錯,但今年外區以家庭住址來KL1參加派位的B1多了幾個,而走了後面B2生,即B1和B2的綫變了,雖然PS1的數據一樣,人數一樣都可以使個別小學的B1人數變少一兩個.原因好多,變數亦唔少,這是邊緣人需要考慮的地方

車車Wong 發表於 22-7-28 13:44
就係有QES,我淨係唔忿氣我信義都無份, 諗極個故事都唔通
信義沒份是因爲是真B2生,而信義排得后當然沒位派B2啦

車車Wong 發表於 22-7-29 18:13
我明架,無需太認真, 我直情覺得自己黑到痺! 今日下晝去左CSK交表, 轉頭就Call interview, 即場註冊 ...

‹ 上一主題|下一主題